Prima pagina

Biris pleaca impreuna cu alti doi avocati de la Salans

17.04.2006, 00:00 26

Gabriel Biris, 37 ani, unul dintre cei mai bine cotati avocati specializati in taxe si fiscalitate de pe piata romaneasca, si-a dat demisia, saptamana trecuta, de la Salans.

Salans este unul dintre primii cinci jucatori de pe piata avocaturii de business dupa cifra de afaceri din 2005. Biris impreuna cu alti doi avocati importanti ai biroului Salans din Bucuresti, Gelu Goran si Victor Constantinescu, au luat decizia de a parasi firma.

"Confirmam ca am decis sa parasim Salans pentru a infiinta o noua firma de avocatura in viitorul apropiat. Impreuna am ajuns la concluzia ca avem capacitatea de a duce cariera noastra la un nou nivel, acela de a crea o casa de avocati de afaceri", a declarat pentru ZF Gabriel Biris.

El a precizat ca plecarea sa si a celorlalti nu a fost determinata de conflicte cu conducerea biroului Salans. "Din cate intelegem noi, cei trei avocati non - parteneri, care erau prieteni apropiati si colegi la Salans, au decis sa testeze apele prin infiintarea propriei firme de avocatura pe o piata a serviciilor juridice in expansiune. In timp ce regretam plecarea lor, intelegem si respectam decizia lor. Le dorim numai bine. Pentru biroul Salans din Bucuresti, aceasta creeaza oportunitatea imediata pentru a actiona formal in vederea cooptarii a 3 - 4 noi avocati, pe care i-am avut in vedere de ceva timp", a comentat Obie Moore, cel care conduce biroul din Bucuresti.

"Din perspectiva unei firme internationale mari de avocatura, plecarile individuale ale unor avocati nu sunt neobisnuite. Cand aceste plecari au intervenit in birourile Salans, am luat toate masurile pentru a ne asigura sa avem in continuare cele mai inalte standarde cerute in Bucuresti pentru a oferi intreaga noastra gama de servicii clientilor nostri, companii Çblue chipÈ", a mai spus Moore.

Plecarea celor trei avocati din Salans are loc la un an dupa ce un grup de avocati a parasit Musat & Asociatii, una din cele mai mari firme de pe piata, pentru a infiinta casa de avocatura Tuca & Asociatii (acum Tuca, Zbarcea & Asociatii).

Salans s-a pozitionat in ultimii ani ca unul dintre cei mai mari jucatori pe piata serviciilor de consultanta juridica pentru afaceri, estimate la aproximativ 100 mil. euro pe an.

Cei trei avocati plecati de la Salans vor infiinta firma de avocatura Biris Goran Constantinescu. Firma va avea patru parteneri fondatori, celor trei urmand sa li se alature si Dan Visoiu, care a lucrat anterior pentru firma americana Paul Hastings.

"Dorim sa crestem organic. Pana la finele anului, speram ca echipa noastra sa ajunga la 15 avocati. Firma va oferi servicii de consultanta de afaceri pentru corporate (pentru companii), fuziuni & achizitii, real estate, competitie si taxe. Vom avea un avocat coordonator prin rotatie din randul partenerilor; pentru inceput primul voi fi eu", mai spune Biris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO