Prima pagina

C-Klasse majoreaza vanzarile Mercedes-Benz cu 40%

C-Klasse majoreaza vanzarile Mercedes-Benz cu 40%

C-Klasse a fost cel mai bine vandut model Mercedes-Benz in primele sapte luni.

07.08.2007, 13:20 12

In primele sapte luni vanzarile Mercedes Benz pe piata locala s-au apreciat cu aproape 40% la 1.299 unitati, cel mai bine vandut model fiind noul C-Klasse, limuzina de clasa medie a constructorului german cu 289 unitati, potrivit DaimlerChrysler Automotive Romania, reprezentantul oficial al marcilor Mercedes-Benz, smart, Chrysler, Jeep si Dodge. Pretul unui C-Klasse porneste de la 31.017 euro cu TVA inclusa pentru modelul de baza si poate ajunge la 47.737 euro. In luna decembrie este programata lansarea versiunii break a modelului. O crestere importanta de peste 21% la 17 unitati a inregistrat-o si smart, datorita lansarii in prima parte a acestui an a noii generatii a modelului de clasa mini, smart fortwo. Pretul sau porneste de la 9.989 euro, TVA inclusa.
Fosta divizie Chrysler, a DaimlerChrysler a inregistrat in primele sapte luni o crestere de 74% fata de aceeasi perioada a anului trecut la 413 unitati. Cel mai bine vandut model a fost Jeep Grand Gherokee cu 125 de modele comercializate in primele sapte luni dintre care 34 in luna iulie. In acelasi interval Dodge a comercializat 83 de unitati, cel mai bine vandut model fiind compactul Caliber. Noul SUV Dodge Nitro lansat pe piata locala in primavara acestui an a notat vanzari de 22 de unitati, dintre care 11 la nivelul lunii iulie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO