Prima pagina

Carrefour ajunge la un miliard de euro in 2010

Carrefour ajunge la un miliard de euro in 2010
04.10.2006, 19:55 41

Reteaua de hipermarketuri Carrefour Romania estimeaza vanzari de un miliard de euro in anul 2010, pe fondul extinderii puternice a numarului de magazine.
"Pana in 2010 vom atinge cu siguranta 1 miliard de euro cifra de afaceri. Ne-am propus sa deschidem magazine in toate orasele cu peste 150.000 de locuitori", a declarat Jacobo Caller Celestino, director general Carrefour Romania. El estimeaza pentru acest an afaceri de 600 de milioane de euro, urmand ca anul viitor valoarea sa creasca cu 10-15 %.
Singurele companii private din Romania care au trecut de pragul de un miliard de euro afaceri in 2005 sunt Petrom, Mittal Steel Galati, Rompetrol, Metro si Dacia.
Carrefour este cel mai important operator de hipermarketuri de pe piata locala, oficialii anuntand ca Romania reprezinta o locatie strategica, fiind una dintre primele cinci piete pe care au decis sa se extinda agresiv in perioada urmatoare.
"Singura diferenta dintre consumatorul roman si cel spaniol este puterea de cumparare", a mai spus Celestino, care are o experienta de mai multi ani pe piata din Spania.
Anul viitor sunt programate trei deschideri Carrefour, doua la Iasi si una la Cluj.
Francezii detin sapte magazine, ultimul fiind deschis astazi la Constanta, in cadrul centrului comercial Tom, in urma unei investitii de 20 de milioane de euro.
Pe langa hipermarketul Carrefour, centrul comercial Tom mai cuprinde un magazin de bricolaj Bricostore, unul de produse electronice si electrocasnice Media Galaxy si o galerie comerciala cu 80 de magazine si 10 restaurante.
Cu o suprafata construita de 50.000 de metri patrati, centrul comercial Tom a implicat o investitie de 40 de milioane de euro, fiind detinut de firma franceza Catinvest, cea care are in proprietate si galeria comerciala Orhideea din Capitala.
Principalii concurenti ai Carrefour in Romania sunt compania frantuzeasca Cora, grupul german Metro prin divizia de magazine Real si, de luna viitoare, Auchan, care va deschide primul sau magazin in Romania in estul Bucurestiului. Si companiile romanesti sunt active pe piata hipermarketurilor, grupul Pic din Pitesti urmand sa deschida in aceasta luna cel de-al doilea sau hipermarket, in orasul Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO