Prima pagina

Carrefour discuta cu bancherii un imprumut de 100 mil. euro pentru extindere

19.10.2005, 19:45 17

Grupul francez Hyparlo, care detine reteaua de hypermarketuri Carrefour in Romania, negociaza atragerea unui imprumut sindicalizat de 100 de milioane de euro, reprezentand una dintre cele mai mari finantari din acest an in segmentul comercial.

"Nu am semnat inca nimic, dar cred ca vom finaliza imprumutul in urmatoarele saptamani. Este vorba de un imprumut sindicalizat de aproximativ 100 de milioane de euro, la care vor participa mai multe grupuri bancare active pe piata romaneasca", spune Jean Michel Arlaud, directorul general al Hyparlo.

El nu a oferit alte detalii legate de conditiile imprumutului.

Tranzactia nu ar reprezenta cea mai mare finantare acordata in acest an pe piata imobiliara, dupa ce Bank Austria Creditanstalt si HVB Bank Romania au acordat Anchor Grup un credit de peste 120 de milioane de euro pentru constructia unei cladiri de birouri si refinantarea centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania din Capitala.

Imprumutul obtinut de Hyparlo va fi dedicat, potrivit lui Arlaud, extinderii retelei de hypermarketuri Carrefour pe piata romaneasca in urmatorii ani, francezii anticipand un ritm de cel putin doua magazine pe an.

"Nu este primul imprumut sindicalizat pe care il atragem de pe piata romaneasca. Am mai obtinut anterior un imprumut de 50 de milioane de euro destinat extinderii din acest an", completeaza Arlaud. Compania a deschis astazi al cincilea sau magazin de pe piata locala in Ploiesti in urma unei investitii de 22 de milioane de euro.

Magazinul este al doilea situat in afara Capitalei si va permite francezilor sa inregistreze profit pentru prima data de la intrarea pe piata romaneasca.

"Primele sase luni ale anului au adus un rezultat aproximativ echilibrat pentru activitatea din Romania.

Cresterea numarului de magazine ne va permite ca la nivelul intregului an sa inregistram profit net, aceasta reprezentand o premiera de la intrarea noastra pe piata romaneasca", mai spune Arlaud.

Hypermarketurile de pe piata romaneasca au realizat in primele noua luni ale acestui an vanzari de peste 290 de milioane de euro, in crestere cu 80% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Anul viitor vom mai deschide un magazin la Bucuresti (Baneasa) si unul la Constanta, care vor implica investitii de 27 de milioane de euro si, respectiv, 25 de milioane de euro", sustine Francois Oliver, director executiv al Carrefour Romania.

El spune ca pe langa cele patru magazine din Bucuresti, sunt programate alte doua pe termen mediu.

"Cu magazinul care va fi deschis in prima parte a anului viitor la Baneasa vom ajunge la patru magazine in Bucuresti. Avem in plan alte doua pentru o acoperire completa a orasului", mai spune Oliver. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO