Prima pagina

Chinezii strang impozite cu un soft romanesc

Chinezii strang impozite cu un soft romanesc

Genovel Iovu, business development manager la Kepler-Rominfo: "Odata cu dezvoltarea sectorului de servicii software, piata de resurse umane din acest sector duce lipsa de tineri programatori bine pregatiti."

14.11.2006, 19:26 33

Kepler-Rominfo, companie de consultanta, outsourcing si dezvoltare de solutii IT, a intrat anul trecut pe piata chineza cu solutii de gestionare a veniturilor pentru administratia fiscala a unei regiuni si pentru McDonald's China.
"Am semnat deja un contract cu McDonald's China si cu administratia fiscala a unei regiuni", a declarat pentru ZF Genovel Iovu, business development manager la Kepler-Rominfo. In prezent, filiala din China, infiintata anul trecut, numara 10 programatori, in timp ce project managementul este asigurat de partea romaneasca.
Pe langa aplicatiile de administrare de fonduri, Kepler-Rominfo doreste lansarea in China si a unor aplicatii de supraveghere meteorologica pentru administratiile aeroporturilor, solutie implementata deja pe piata romaneasca.
"Am ales China deoarece consideram ca este o piata care are nevoie de aceste produse, in timp ce in Europa autoritatile detin deja asemenea aplicatii si este mult mai greu sa atragem cumparatori", a afirmat directorul Kepler-Rominfo.
Pentru acest an, compania vizeaza o cifra de afaceri de 6,2 mil. euro, in crestere cu aproximativ 10% fata de anul precedent.
Pentru anul viitor, Kepler-Rominfo se asteapta la o cifra de afacere in crestere cu 10-15%, pe fondul maturizarii pietei interne si al proiectelor de extindere in afara tarii.
Kepler-Rominfo, infiintata in 2004 prin fuziunea companiilor Kepler Prodimpex si Romanian Data Soft, este detinuta in proportie de peste 50% de omul de afaceri francez Jean-Claude Silvestre, restul actiunilor fiind proprietatea altor persoane din interiorul companiei.
Silvestre, care ocupa si functia de presedinte al consiliului de administratie a Kepler-Rominfo, detinea anterior Kepler Prodimpex.
Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 5,6 mil. euro, din care 95% reprezinta venituri din prestari de servicii.
Kepler-Rominfo ofera in prezent solutii de consultanta, dezvoltare si implementare de solutii IT pentru companii.
"Serviciile noastre sunt destinate companiilor mari, multinationale, care au mare nevoie de servicii IT si care recurg din ce in ce mai mult la furnizori si mai putin la personalul tehnic intern, care este folosit preponderent pentru dezvoltarea aplicatiilor", a precizat Genovel Iovu.
Printre clientii Kepler-Rominfo de pe piata interna se regasesc companii din sectorul financiar-bancar, operatori de telecomunicatii sau alte companii multinationale cu cifre de afaceri care depasesc pragul de 500 mil. euro, precum lantul de restaurante McDonald's.
In ultimii ani compania s-a orientat mai mult catre piata interna, fata de anii anteriori, cand compania activa aproape in totalitate pe piata externa. In prezent aproximativ 40% din valoarea activitatilor Kepler-Rominfo este generata de piata romaneasca.
"De-a lungul ultimilor ani am consolidat segmentul traditional, de dezvoltare, si in paralel am dezvoltat activitati distinctive, noi", a precizat Iovu.
Totodata, compania a investit in realizarea a doua produse dedicate companiilor din sectorul financiar-bancar, cu mari necesitati in privinta solutiilor de administrare si evaluare a fondurilor.
Unul dintre acestea, denumit IFM (Investment Funds Manager), este destinat fondurilor de investitii si este integrat in structurile informationale ale Certinvest (care administreaza fondurile Intercapital, Tezaur, Orizont si Capital Plus).
Al doilea produs, destinat bancilor, are rolul de evaluare a activitatilor financiare si a cererilor de acordare a creditelor.
In plus, Kepler-Rominfo ofera solutiile de supraveghere meteorologica si pentru cele mai mari opt aeroporturi nationale, printre care Aeroportul International "Henry Coanda", Baneasa, Timisoara, dar si aeroportul militar Mihail Kogalniceanu.
Echipa Kepler-Rominfo include in prezent peste 200 de programatori.
Conform lui Genovel Iovu, compania ar putea creste echipa de programatori in functie de evolutia proiectelor dezvoltate de companie. Managerul Kepler e de parere ca odata cu dezvoltarea sectorului de servicii software, piata de resurse umane din acest sector duce lipsa de tineri programatori bine pregatiti, motivati - "oferta" existenta pe piata fiind de regula prea scumpa in raport cu serviciile oferite.
In ceea ce priveste piata externa, compania si-a propus sustinerea operatiunilor din China si tarile vecine si promovarea solutiilor pe aceaste piete. Kepler-Rominfo este prezenta si pe piata din Vietnam, ca urmare a unor parteneriate cu companii locale de dezvoltare de software si prin intermediul carora vizeaza atragerea de proiecte din partea unor companii straine. Iovu sustine ca in urmatorii ani vor creste necesitatile de informatizare ale institutiilor din administratie, ceea ce va conduce la aparitia multor proiecte in zona politica si administrativa. Pe de alta parte, el a subliniat cresterea investitiilor in sisteme de gestiune a companiilor, in special a celor care necesita acces la fonduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO