Prima pagina

Chirac doreste o Constitutie europeana pana in 2004

29.08.2001, 00:00 10



Presedintele francez Jacques Chirac si-a exprimat dorinta, in cadrul conferintei ambasadorilor desfasurata la Paris, ca proiectul unei Constitutii europene, pe care l-a formulat la 27 iunie 2000, in discursul sustinut in fata Bundestagului, "sa fie elaborat in anul 2004".

Afirmand ca Uniunea Europeana "ofera inca imaginea unui gigant economic a carui pondere politica nu este pe masura locului sau in lume", seful statului francez a apreciat ca trebuie "consolidat sentimentul de identitate europeana printr-o afirmare mai buna a referintelor comune ale europenilor".

In opinia lui Chirac, "adoptarea unei Constitutii ar contribui la acest lucru", in masura in care "un astfel de text i-ar aduna pe europeni, permitandu-le, printr-un act de aprobare solemna, sa se identifice cu un proiect".

"Constat cu interes ca aceasta idee, pe care am avut ocazia sa o lansez, a fost bine primita, de aceea trebuie sa o punem in practica in 2004", a spus Chirac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO