Prima pagina

Cine este arhitectul noului Bucuresti

28.02.2008, 19:49 9

Vladimir Arsene, arhitectul noului Bucuresti, spune ca piata locala de arhitectura traverseaza o perioada de aur sub presiunea exploziei imobiliare, care se resimte in cresterea salariilor arhitectilor - ajunse in prezent la un nivel mediu de 800 de euro - si o oportunitate imensa de a acumula experienta, scrie lunarul Business Construct, care apare astazi impreuna cu ZF.
Arsene, cel care a pus la New York bazele biroului de arhitectura Westfourth Architecture, a proiectat in ultimii ani cele mai importante cladiri de birouri din Bucuresti, respectiv America House, Europe House, Charles de Gaule Plaza, Tower Center International sau Sema Parc, fiind unul dintre putinii arhitecti care si-au lasat amprenta asupra Capitalei in era postcomunista.
"Viata de arhitect este frumoasa. Poate, acum, chiar neasteptat de frumoasa. In general in viata unui arhitect, in mod normal, cam 30% din timp este consumat cautand proiecte, procent care urca pana la 70% in perioadele de criza. Aceasta situatie in care clientii sunt cei care ne cauta este neobisnuita si incercam sa profitam de ea pentru ca stim ca este limitata durata exploziei imobiliare", spune Arsene.
Plecat la New York inca din 1978, Arsene a adus la intoarcerea in Romania, dupa aproape 20 de ani, apetitul pentru inaltime al firmelor multimiliardare din Manhattan si bucuria de a contribui la desenarea unui nou oras. Cand s-a decis sa plece la New York, Arsene a prins metropola zgarie-norilor intr-o perioada de seceta pe piata de arhitectura, efect al crizei prin care trecea pe atunci economia americana.

Cititi povestea in revista lunara Business Construct

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO