Prima pagina

Contractul Nokia la Cluj, pe ultima suta de metri

21.03.2007, 19:10 11

Compania Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, ar putea semna saptamana viitoare cu oficialii Consiliului Judetean Cluj contractul care prevede constructia unui centru industrial, ce va fi realizat in urma unei investitii de 200 mil. euro.
In urma cu doua saptamani premierul Calin Popescu-Tariceanu afirma ca Nokia intentioneaza sa investeasca in judetul Cluj intr-un proiect care va crea 15.000 noi locuri de munca.
Viorel Gavrea, directorul parcului industrial Tetarom, a declarat pentru ZF ca este deja o certitudine faptul ca reprezentantii Nokia vor semna contractul saptamana viitoare, la Bucuresti. El spune ca alocarea de catre guvern a unei sume de 30 mil. euro pentru amenajare si infrastructura pentru accesul la viitorul centru Nokia reprezinta unul dintre ultimele detalii ce trebuie rezolvate in aceste zile.
"Saptamana viitoare sigur vom semna contractul. Este absolut sigur. Aceasta se va intampla la Bucuresti", a precizat Gavrea. El a mai precizat ca si problema alocarii celor 30 de milioane euro pentru viabilizarea terenului de la Jucu unde va fi infiintat parcul industrial in care va investi Nokia este ca si rezolvata. "Au fost discutii si cu ministrul de finante si am avut semnale pozitive".
Pe de alta parte, Marius Nicoara - presedintele CJ Cluj, declara ca nu exista inca certitudinea ca actele se vor semna saptamana viitoare.
"Azi (ieri-n.r.) o sa avem din nou niste discutii cu oficialii Nokia care sunt la Cluj. Poimaine (joi-n.r.) voi avea o discutie cu premierul Calin Popescu-Tariceanu si abia apoi vom sti", a precizat Nicoara. Nici oficialii Nokia nu au dorit sa confirme varianta finalizarii contractului saptamana viitoare.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu va fi prezent joi la Cluj si Salaj in vizita oficiala, insa detalii despre programul sau nu sunt disponibile.
"In proportie de 90%, joi, premierul va veni la Cluj. Merge si la Salaj. Eu probabil ca va trebui sa-l insotesc si voi sti mai mult. Toate problemele pe care le am cu premierul le voi discuta cu acesta pe parcursul deplasarii si al intalnirilor. Sper ca banii de la Guvern sa vina pentru ca fara ei nu putem face nimic cu Nokia".
Pana in prezent oficialii Nokia au confirmat oficial doar informatia ca studiaza posibilitatea de a deschide o fabrica in Romania.
Nokia intentioneaza sa realizeze, in comuna Jucu, un centru industrial care se va intinde pe 100 de hectare in care se vor realiza telefoane mobile si echipamente de retea. Investitia se ridica la aproximativ 200 mil. euro.
Nokia detine o fabrica de telefoane mobile si in Komarom, Ungaria, deschisa in anul 2000, in urma unei investitii de 100 mil. euro. La sfarsitul anului trecut Nokia avea circa 5.000 de angajati in Ungaria si peste 68.000 pe plan global. Cu o luna in urma angajatii Nokia din Finlanda au intrat in greva pentru a protesta fata de planul companiei de a disponibiliza 700 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO