Prima pagina

Dezvoltatorii Euromall intra pe rezidential cu o investitie de 100 mil. euro

17.04.2007, 15:06 24

Dezvoltatorii centrelor comerciale Euromall au achizitionat in urma cu aproximativ doua luni un teren cu o suprafata de aproape sapte hectare in apropierea aeroportului Baneasa din nordul Bucurestiului, pe care intentioneaza sa construiasca aproximativ 1.000 de apartamente.

"Terenul a costat aproape 30 de milioane de euro, astfel ca vom construi apartamente de lux intr-o zona aflata in plina dezvoltare. In momentul de fata realizam designul proiectului si in urmatoarea perioada vom solicita toate aprobarile necesare inceperii constructiei", a declarat pentru Ziarul Financiar, Moshe Turgeman, directorul general al Euromall.

Compania are in dezvoltare patru centre comerciale in Pitesti, Galati, Ploiesti si Craiova, acesta urmand a fi primul proiect al dezvoltatorilor pe alt segment al pietei imobiliare.

"Consideram ca in anul 2010-2011, piata centrelor comerciale va fi saturata, astfel ca ne vom orienta catre alte segmente de piata, unde mai este potential de dezvoltare. Urmarim alte trei terenuri in Timisoara, Bacau, dar si in Oradea, unde suntem foarte aproape de semnarea tranzactiei, pentru un lot de 10 hectare, pe care intentionam sa construim un parc de retail", a precizat Turgeman.

Primul proiect al companiei, Euromall Pitesti, va fi livrat pe piata la inceputul lunii mai a acestui an, si va cuprinde o suprafata inchiriabila de peste 20.000 de metri patrati. Valoarea totala a investitiilor in cele patru centre comerciale este de aproximativ 220 de milioane de euro.

Reprezentantii companiei au anuntat ca iau in calcul si intrarea pe segmentul spatiilor de birouri, precum si constructia unui centru comercial de tip outlet.

Principalul investitor in proiectele Euromall este Bernard Braka, actionar al companiei Gigastore, care opereaza o retea de 27 de centre comerciale in Franta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO