Prima pagina

Doua fonduri straine au luat 11% din Condmag Brasov

13.06.2006, 00:00 22

Doua fonduri de investitii straine au cumparat ieri 11% din actiunile Condmag Brasov, companie specializata in constructia conductelor magistrale de transport, in urma unor tranzactii pe piata RASDAQ in valoare de peste 4,1 milioane de euro, potrivit unor surse din piata. Tranzactiile s-au perfectat la un pret de 0,76 lei/actiune.

Vanzatorul a fost Mihai Craciun, unul din actionarii principali ai societatii, care si-a redus treptat in ultimele luni participatia detinuta in cadrul Condmag , ajungand ca dupa vanzarile de ieri sa mai controleze un pachet de 1,5% din actiuni.

Unul din cumparatori a fost fondul de investitii Middle Europe Investments Fund (MEI), care a achizitionat ieri 1% din capitalul Codmag si a ajuns astfel sa detina 6% din actiunile societatii. Tranzactiile pentru acest fond si cele pentru vanzator au fost intermediate de societatea de brokeraj HTI Valori Mobiliare, in timp ce tranzactia pentru celalalt fond de investitii care a cumparat 10% din Condmag a fost intermediata de ING Securities, conform sursei citate.

Principalul actionar al companiei este Pompei Hadarean, care are circa 38% din capital. Inainte de a incepe sa vanda din actiuni, Mihai Craciun detinea 37,5% din Condmag. Condmag are o cota de piata de circa 80% pentru constructia de conducte de gaze si de 25% din piata totala de conducte, potrivit datelor prezentate de societate. Compania a construit peste 90% din reteaua de conducte magistrale de transport gaze naturale din Romania. Condmag controleaza societatea de foraj Flotex Services Romania din Medias si firma Timgaz Buzias, distribuitorul de gaze naturale al municipiului. Impreuna, cele trei societati au realizat anul trecut o cifra de afaceri de 39,5 milioane de euro si au obtinut un profit net de 2,5 milioane de euro.

Actiunile Condmag sunt listate pe piata RASDAQ, conducerea societatii intentionand trecerea la Categoria I a Bursei de Valori. Valoarea de piata a Condmag este de 39,27 milioane de euro la ultimul pret de tranzactionare pe RASDAQ, de 0,8 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO