Prima pagina

Dracula made in Bucharest

27.01.2003, 00:00 17

Oficialii Ministerului Turismului au recunoscut oficial ieri, pentru prima data, faptul ca Dracula Park va fi construit la Bucuresti sau in apropierea Capitalei. Pentru moment sunt vehiculate doua posibilitati: Snagovul sau drumul spre Constanta.
"Dracula Park va fi amenajat in Bucuresti sau zona limitrofa, iar in prezent este identificat terenul pe care firma de consultanta PricewaterhouseCoopers (PwC) va realiza studiul de fezabilitate, ale carui concluzii vor fi prezentate in luna martie, a declarat ieri pentru Mediafax ministrul turismului, Dan Matei Agathon.
Surse din Ministerul Turismului declarau Ziarului Financiar in urma cu doua saptamani ca Snagovul va fi probabil locatia parcului dedicat contelui Dracula. Locul in care va fi amplasat Dracula Park are nevoie de acces usor la aeroport si la infrastructura de calitate.
Pe de alta parte, surse din piata imobiliara afirma ca nu exclud posibilitatea ca parcul sa fie amplasat in apropiere de viitoarea autostrada Bucuresti-Constanta. Un asemenea amplasament ar fi situat aproape de aeroport si ar permite agentiilor de turism sa organizeze tururi mai lungi pentru turistii straini care sa viziteze atat litoralul, cat si zona Snagov sau Castelul Bran.
Bucurestiul este cea mai rentabila locatie pentru amplasarea Dracula Park, potrivit studiului de prefezabilitate intocmit de firma PwC, care a mai analizat doua locatii: Sighisoara si Constanta.
PwC considera ca Bucurestiul ar atrage peste un milion de vizitatori, din care 19% straini, si venituri anuale de 11,4 mil. euro, fata de 623.000 de turisti si 5,9 mil. euro in cazul Sighisoarei si 661.000 turisti si 5,7 mil. euro daca parcul va fi facut la Constanta. In plus, potrivit PwC, rata profitului brut obtinut la Bucuresti ar fi de 37%, fata de 34% in Constanta si 35% la Sighisoara, incepand cu anul 2005, cand firma de consultanta preconizeaza ca Dracula Park isi va atinge perioada de maturitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO