Prima pagina

Elicopter KFOR prabusit in Kosovo

11.04.2001, 00:00 17



Un elicopter Puma al fortelor britanice din Kosovo s-a prabusit in apropiere de granita cu Macedonia, provocand moartea a doi militari, relateaza CNN.

Accidentul a avut loc luni, in conditii atmosferice dificile, in timp ce pilotul incerca sa aterizeze de urgenta in zona muntoasa de langa orapul Kranacia.

Ministerul britanic al Apararii a anuntat ca in accident au murit locotenentul de aviatie James Maguire, in varsta de 31 de ani, si capitanul de infanterie Andrews Crous, 28 de ani.

Alti cinci militari britanici aflati la bordul aeronavei au fost raniti. "Circumstantele exacte ale producerii accidentului vor face obiectul unei ivnestigatii insa nu exista dovezi ca a fost vorba despre un atac asupra elicopterului", a spus purtatorul de cuvant al fortelor britanice din Kosovo, maiorul Fergus Smith.

Potrivit oficialilor britanici, elicopterul se afla intr-o misiune de rutina in zona de granita dintre provincia Kosovo si Macedonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO