Prima pagina

Fabian mai are 150 mil. euro de investit

08.02.2007, 18:59 11

Fondul de investitii Fabian Romania Property, unul dintre cele mai active de pe piata, are in plan investitii de 150 de milioane de euro in Romania pana in vara acestui an, pe toate segmentele pietei imobiliare.
"Pana in vara acestui an, valoarea investitiilor ar putea creste cu 150 de milioane de euro, in proportii egale intre Bucuresti si provincie", a declarat pentru ZF Mark Holdsworth, directorul executiv al Fabian.
Mark Holdsworth a precizat ca se poarta negocieri pentru achizitii directe si forward purchase pentru proiecte logistice, rezidentiale, comerciale si de birouri in Bucuresti.
"Urmarim si partea de vest a tarii pentru proiecte logistice si rezidentiale", spune Holdsworth.
Totodata, fondul negociaza achizitionarea unui teren in nordul Bucurestiului pe care se afla o fabrica, unde intentioneaza sa dezvolte un proiect rezidential. Reprezentantul Fabian nu a facut mai multe comentarii deoarece fondul este listat pe piata AIM de la Londra.
Fabian Romania Property este un fond lansat de catre Fabian Capital, care si-a trecut in portofoliu de la lansare patru proiecte imobiliare in Bucuresti. Actionarii fondului sunt mici companii din Marea Britanie, investitori focusati pe Europa Centrala si de Est, dar si investitori de pe pietele dezvoltate din vestul Europei, durata fondului fiind nedeterminata.
"Suntem investitori pe termen lung. Putem ramane pe piata timp de 10-20 de ani, atata timp cat veniturile vor ramane la un nivel multumitor pentru actionari. In momentul in care randamentele vor incepe sa scada vom vinde", spune Holdsworth, care precizeaza ca cea mai mare chirie pe care a incasat-o a fost de 21 euro/metru patrat.
"Randamentele trebuie sa ramana unele specifice unei tari emergente deoarece in Romania gradul de risc este inca unul destul de crescut", a adaugat Holdsworth.
Sudul Bucurestiului este in momentul de fata ocolit de investitori deoarece inca exista suficiente oportunitati in restul orasului, considera directorul de la Fabian, care vede spatiile industriale drept cea mai profitabila investitie din Bucuresti, in timp ce ansamblurile rezidentiale sunt cea mai interesanta alternativa pentru dezvoltatori.
Prima achizitie a Fabian pe piata locala a fost realizata la sfarsitul anului 2005, prin preluarea imobilului Cascade Office Building, ca mai apoi fondul sa cumpere si Floreasca Business Center, valoarea cumulata a tranzactiilor fiind de circa 24 mil. euro. Intre timp, Fabian s-a orientat spre rezidential, unde detine participatii de 50% in proiectele New Town Residence si Lake View Residence.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO