Prima pagina

Flamingo isi trece pe harta 10 magazine proprii in Serbia si Bulgaria

13.05.2005, 19:49 30

Grupul IT&C Flamingo a dat startul la extinderea peste hotare a lantului sau de magazine retail, deschizand ieri un magazin in centrul Belgradului.

Flamingo este singurul producator si distribuitor de echipament IT&C din Romania care a facut acest pas, desi mai multe companii din domeniu au filiale in tari europene.

Pana la sfarsitul anului 2005, Flamingo intentioneaza sa opereze 10 magazine in Serbia si in Bulgaria. "Fiecare magazin va necesita o investitie de minimum o suta de mii de euro", a declarat pentru ZF Dan Topala, presedintele Flamingo International. Astfel, Flamingo va investi cel putin un milion de euro anul acesta in magazinele sale din cele doua tari balcanice.

Magazinul din Belgrad a necesitat o investitie de 100.000 de euro, iar compania a oganizat cursuri de training pentru toti angajatii sai sarbi, o echipa de zece specialisti. Ei au venit in Romania pentru a participa la perioada de pregatire tinuta la sediul din Otopeni al companiei. Incepand din 1999, Flamingo si-a format mai multe divizii peste hotare, in Bulgaria, Croatia, Moldova, Macedonia, Serbia si Muntenegru sau Ungaria, dar si in Olanda. Filiala de la Belgrad este activa din 2001, insa pana acum s-a ocupat doar cu distributia de echipamente. In Romania, Flamingo detine o retea de 80 de magazine si filiale in 41 de orase ale tarii.

Flamingo continua strategia de extindere a lantului sau retail in perspectiva listarii la bursa, care va avea loc in prima jumatate a acestui an, conform oficialilor companiei. Oferta publica se va face prin emisiune de actiuni noi, respectiv prin majorarea capitalului grupului. Sumele obtinute vor fi folosite pentru extinderea afacerii, inclusiv pentru sucursalele din strainatate. Conducerea Flamingo mizeaza pe cel putin 10 milioane de euro din vanzarea unui pachet estimat la 20% din totalul titlurilor companiei.

Grupul Flamingo a avut anul trecut o cifra de afaceri de 95 de milioane de dolari (76,6 milioane de euro), in crestere cu 30% fata de 2003. Aproape 85% din incasari au fost realizate din afacerile desfasurate in Romania.

Infiintat in anul 1994, grupul Flamingo este detinut in totalitate de cetateni romani. Presedintele grupului, Dragos Daniel Cinca, controleaza peste 90% din actiuni, iar restul de 10% din titluri sunt in posesia angajatilor companiei. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO