Prima pagina

Florin Ilie, ING: Cred ca stirea este deja partial inclusa in pretul actiunilor BRD

24.01.2008, 12:08 17

"Cred ca o parte din investitori se asteptau la acest anunt, intrucat au circulat zvonuri pe piata vestica de cateva zile despre posibilele prierderi ale Societe Generale. Actiunile Societe Generale cat si cele ale Komercni Banka, subsidiara sa din Cehia, au scazut puternic in ultimele zile, la fel ca si actiunile BRD, deci cred ca informatia se regaseste deja partial in pret", sustine Florin Ilie, seful departamentului de piete de capital al ING Romania.

Titlurile BRD au pierdut peste 12% in primele trei sedinte de tranzactionare ale saptamanii pe fondul unor tranzactii mai ridicate decat in mod obisnuit.

"Deocamdata BRD inc isi finanteaza singura activitatea de creditare, volumul depozitelor atrase fiind mai mare decat cel al creditelor acordate. S-ar putea sa existe insa un efect negativ asupra finantarilor in euro ale bancii, in sensul cresterii costurilor de refinantare in euro, ceea ce va reduce din marja. Cred ca abia rezultatele pe primul trimestru vor arata daca exista un efect negativ asupra operatiunilor bancii", explica Ilie.

"BRD este inca cea mai profitabila banca din Europa Centrala si de Est si cred ca va rezista operational".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO