Prima pagina

Fondul Charlemagne mai are 300 mil. euro pentru real estate

31.07.2007, 18:10 43

Fondul de investitii European Convergence Development Company (ECDC), controlat de compania britanica Charlemagne Capital, vizeaza inceperea a trei proiecte pana la sfarsitul acestui an, cu o valoare cumulata de aproximativ 300 de milioane de euro.
"Circa jumatate din valoarea fondului de 100 de milioane de euro se va indrepta catre Romania. Ne propunem ca pana la sfarsitul acestui an sa incepem dezvoltarea a trei noi proiecte, cu o valoare totala de 300 de milioane de euro in termeni de costuri", a declarat pentru ZF Dennis Selinas, director al fondurilor de investitii ECDC si ECPC (European Convergence Property Company).
Diferenta dintre capitalizarea fondului care ar urma sa se indrepte catre Romania si valoarea totala a proiectelor de pe piata locala va fi asigurata de partenerii cu care investitorul va incepe proiectele, precum si prin atragerea de finantari.
Primul proiect nou ar putea fi anuntat in urmatoarele doua luni, in timp ce restul fondurilor urmeaza a fi orientate catre piata imobiliara din Bulgaria.
ECPC este fondul care se ocupa de achizitia de proiecte gata finalizate si are in portofoliu trei imobile de birouri din Bucuresti - Millennium Business Center, PGV Tower si Construdava. ECDC este responsabil de dezvoltarea de proiecte, fiind implicat, printre altele, cu o participatie de 50%, in dezvoltarea complexului rezidential Asmita Gardens.
Reprezentantii fondului au declarat ca urmaresc mai multe proiecte mixte - office, retail si rezidential, atat in Bucuresti, cat si in provincie. In afara Bucurestiului, compania ar putea incepe proiecte in cele mai mari orase din tara - Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov si Iasi.
ECDC se implica in special in problemele legate de finantare, in timp ce partenerii cu care se asociaza in proiecte se concentreaza pe dezvoltarea propriu-zisa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO