Prima pagina

Fondurile de private equity au 300 mil. euro pentru investitii

02.04.2008, 18:17 17

Principalele firme de private equity active pe piata locala au anuntat investitii de peste 300 mil. euro anul acesta, in domenii precum constructii, IT, healthcare, servicii financiare, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor a 13 firme.
Potrivit reprezentantilor firmelor din domeniu, potentialul pietei locale este de 500 mil. euro in conditiile in care in acest an se asteapta o relansare a activitatii de private equity. Dupa doi ani in care activele romanesti au inregistrat o crestere accelerata, corectiile de pe Bursa de la inceputul anului, cresterea dobanzilor bancare si deprecierea leului in raport cu euro fac din companiile romanesti atractii mai ieftine pentru jucatorii din private equity.
Multi dintre antreprenorii locali au inceput sa simta deja aceste constrangeri, insa o scadere a activelor romanesti se asteapta in a doua jumatate a anului.
Cu toate ca Romania este una dintre cele mai atractive destinatii pentru jucatorii din private equity, ea este catalogata si drept una dintre cele mai dure in privinta asteptarilor ridicate ale antreprenorilor. Anul trecut, fondurile de private equity au investit in jur de 250 mil. euro, insa reprezentantii celor mai multe firme spun ca abia anul 2008 va fi unul al preluarilor in adevaratul sens al cuvantului.
De la inceputul anului, cele mai mari afaceri semnate de catre fondurile de investitii au fost preluarea LaborMed si Bengoss Comimpex de catre Advent International, precum si exit-ul Global Finance din afacerea la Fourmi sau al Broadhurst din reteaua de centre comerciale Winmarkt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO