Prima pagina

Gabor Bekefi este noul director regional al Coca-Cola

24.07.2008, 15:39 39

Coca-Cola Romania, reprezentantul The Coca-Cola Company, a anuntat numirea lui Gabor Bekefi de pozitia de Adriatic and Balkans business unit president, incepand cu aceasta luna. Activitatea companiei pe aceasta regiune este coordonata de la Bucuresti.
Bekefi a coordonat anterior operatiunile Coca-Cola pe pietele din Ungaria, Cehia si Slovacia. El ii succede in functie lui Nikos Coumettis care a fost numit recent business unit president pentru Coca-Cola Canada. Coca-Cola Company, Adriatic and Balkans business unit cuprinde noua tari, printre care si Romania, iar in portofoliul de produse se gasesc marci precum Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes sau apele minerale Dorna si Poiana Negri, precum si cafeaua ready-to-drink illy, lansata recent pe piata romaneasca.
Sistemul Coca-Cola in Romania este format din Coca-Cola Romania, reprezentantul The Coca-Cola Company care detine marcile companiei si produce concentrate, si partenerul sau imbuteliator, compania Coca-Cola Hellenic, care produce, distribuie si vinde produsele sub licenta. Potrivit ultimelor date raportate de companie la Ministerul de Finante, in 2006 Coca-Cola Romania a realizat afaceri de 15 mil. euro, avand 28 de angajati. Anul trecut, Coca-Cola HBC Romania a raportat o crestere de 23% a vanzarilor in volum fata de 2006, trecand pentru prima data pragul de un miliard de litri (vanzari anuale). In valoare, vanzarile la nivelul lui 2007 ar putea fi estimate la peste 450 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO