Prima pagina

Gazprom, interesat de Romgaz

08.11.2007, 16:39 10

Grupul rus Gazprom este interesat sa cumpere pachetul majoritar de actiuni al Romgaz Medias, atunci cand compania va fi scoasa la privatizare, potrivit Ministerului Economiei si Finantelor, citat de Mediafax.

Reprezentantii Romgaz si cei ai Gazprom discuta de cativa ani mai multe proiecte de investitii, printre care construirea unui depozit de gaze la Margineni-Roman si extinderea retelei de tranzit a gazelor rusesti prin Romania, insa pana in prezent nu s-a ajuns la niciun acord.

Romgaz este principalul producator de gaze naturale din Romania si detine si cele mai mari depozite. Compania extrage anual peste sase miliarde metri cubi de gaze naturale, asigurand aproximativ jumatate din productia interna, celalalt mare producator fiind Petrom.

Gazprom, cel mai mare furnizor de gaze la nivel mondial, a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit net de 217 miliarde ruble (8,7 miliarde dolari), in urcare cu 14% fata de perioada similara din 2006, si venituri de 612 miliarde ruble (24,27 miliarde dolari), in crestere cu 4,4%, ambele rezultate fiind peste asteptari.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO