Prima pagina

General Electric, afaceri de peste 210 mil. euro in Romania in 2007

27.02.2008, 11:00 28

General Electric a inregistrat in 2007 in Romania, Bulgaria si Republica Moldova vanzari de 400 de milioane de dolari (270 mil. euro), cele mai mari venituri ale companiei fiind inregistrate din segmentul serviciilor bancare, de real-estate si al echipamentelor medicale, potrivit lui Cristian Colteanu, directorul executiv regional al GE pe Romania, Bulgaria si Moldova.

"In 2007, vanzarile au inregistrat aproape o dublare comparativ cu anul precedent, circa 80% din rezultatele obtinute fiind realizate in Romania", a declarat Cristian Colteanu.

Potrivit estimarii realizate de reprezentantul General Electric, vanzarile derulate de companie in Romania anul trecut au fost de circa 320 de milioane de dolari (216 milioane de euro).

Grupul are activitati pe plan local in servicii bancare si real-estate, energie, echipamente medicale, transporturi, infrastructura si mediul inconjurator.

In timp ce anul trecut GE Healthcare a realizat vanzari de 50 de milioane de euro, departamentul de servicii bancare format din companiile Motoractive, Ralfi si Domenia Credit atingeau acest prag inca din 2006.

"Procesul de integrare al celor trei societati pe care le-am achizitionat in segmentul serviciilor bancare (n.red-Motoractive, Ralfi si Domenia Credit) va fi incheiat in urmatoarele saptamani, urmand ca anul acesta sa investim in rebrandingul lor" , a explicat directorul executiv al GE.

In 2008, General Electric va continua investitiile in modernizarile in sectoarele de infrastructura, energie, echipamente, transporturi si mediul inconjurator. De asemenea, grupul intentioneaza sa isi intensifice activitatea pe segmentul de real-estate prin dezvoltarea unei retele de depozite si parcuri logistice si sa continue politica de achizitii, begetul de investitii al companiei fiind nelimitat, potrivit lui Colteanu. Investitiile realizate de GE pana in prezent pe piata locala au depasit 500 de milioane de dolari (337 mil. euro) la finele anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO