Prima pagina

Germania da vize pentru informaticieni

17.07.2000, 00:00 12



Guvernul german va elibera, incepand de la 1 august, primele vize speciale de lucru pentru informaticienii provenind din tari care nu fac parte din Uniunea Europeana.

Camera superioara a Parlamentului german a aprobat vineri intrarea in vigoare a unui decret guvernamental care va permite intreprinderilor germane sa recruteze informaticieni straini, pentru a acoperi penuria de mana de lucru in acest domeniu, informeaza Mediafax.

Aceste vize, acordate pe o durata de maximum cinci ani, cu posibilitatea de a fi prelungite, sunt numite in mod curent "green cards", aluzie la permisele americane de munca. Pentru inceput, 10.000 de specialisti vor fi primiti in Germania, impreuna cu familiile lor, insa aceasta cifra ar putea creste pana la 20.000, daca va fi necesar. Oferta este deschisa si specialistior nelicentiati, cu conditia sa poata justifica in Germania un venit anual de cel putin 100.000 de marci (circa 49.700 de dolari). Decretul prevede ca informaticienii straini care si-au facut studiile in Germania nu sunt obligati sa paraseasca tara dupa expirarea vizei in curs.

Pana in acest moment, autoritatile germane au primit aproape 15.000 de cereri din partea informaticienilor straini.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO