Prima pagina

Hergan vinde pentru 140 de milioane de euro centrul comercial Auchan din Titan

Hergan vinde pentru 140 de milioane de euro centrul comercial Auchan din Titan

Alexandru Hergan (Foto: Rompres)

29.05.2008, 20:19 200

Compania de dezvoltare imobiliara Avrig 35, controlata de omul de afaceri Alexander Hergan, unul dintre cei mai discreti investitori imobiliari de pe piata locala, se afla in negocieri avansate cu DEGI, divizia imobiliara a grupului Allianz, pentru vanzarea proiectului Iris Shopping Center din Titan (Bucuresti), care cuprinde un hipermarket Auchan.
Tranzactia se ridica la aproximativ 140 de milioane de euro, au declarat pentru ZF surse din piata imobiliara, cumparatorii urmand a obtine un randament anual al investitiei de circa 7%, in euro.
Proiectul din Titan este intins pe un teren de aproximativ 10 hectare si cuprinde primul hipermarket Auchan de pe piata locala, cu o suprafata de vanzare de 16.000 de metri patrati, precum si un centru comercial cu o suprafata de circa 30.000 de metri patrati, care urmeaza a fi deschis in vara acestui an. Intregul proiect este prevazut cu o suprafata construita de 75.000 mp si 2.200 de locuri de parcare.
Reprezentantii Avrig 35 nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei, in timp ce oficialii DEGI au declarat ca nu fac comentarii asupra tranzactiilor aflate in derulare.
Tranzactia reprezinta a doua afacere pentru DEGI pe piata locala, dupa ce germanii, care au o capitalizare de aproximativ 9 miliarde de euro, au cumparat anul trecut pentru 110 milioane de euro trei imobile de birouri din portofoliul britanicilor de la Charlemagne Capital (Millennium Business Center, PGV Tower si Construdava).
Pe de alta parte, Avrig 35 se afla la al patrulea exit de pe piata locala, dupa ce a incasat aproximativ 110 milioane de euro din vanzarea mai multor cladiri de birouri - participatia de 50% din Charles de Gaulle Plaza, doua imobile din zona Obor si 18 proprietati in provincie. Printre chiriasii cladirilor de birouri dezvoltate de Hergan se numara firme precum Petrom, Raiffeisen sau Vodafone. Un alt proiect de birouri al Avrig 35 este imobilul Tower Center din Piata Victoriei, aflat intr-un stadiu avansat de constructie.
Pe segmentul comercial, Avrig 35 mai are in portofoliu, sub brandul Iris, un proiect la Pitesti, in cadrul caruia a fost inaugurat pana in prezent un hipermarket Auchan si o unitate a retailerului de bricolaj Bricostore.
Tranzactia cu DEGI vine la scurt timp dupa ce un alt investitor german, RREEF Real Estate, divizie a Deutsche Bank, a stabilit un nou record pe piata imobiliara locala, prin preluarea pentru 340 de milioane de euro a proiectului Upground din nordul Capitalei, in conditii de "seceta" pe piata tranzactiilor in primele patru luni ale anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO