Prima pagina

Ibiza House, proiect de 600 mil. euro in Voluntari

Ibiza House, proiect de 600 mil. euro in Voluntari

Luis Gabarro Castillo: Langa hotelul Marriott vom dezvolta un proiect de apartamente

23.10.2006, 19:21 151

Grupul imobiliar spaniol Ibiza House va dezvolta in zona comunei Voluntari unul dintre cele mai mari proiecte rezidentiale de pe piata Capitalei, care ar putea ajunge la o valoare de circa 600 de milioane de euro.
Proiectul, care va fi dezvoltat impreuna cu un grup de investitori spanioli, va incepe in 2008 si va fi dezvoltat cu fonduri provenite de la o banca iberica.
"Proiectul rezidential va cuprinde atat vile de lux, cat si blocuri de apartamente adresate clasei cu venituri ridicate si se va intinde pe o perioada de 10 ani. In primii trei ani, valoarea proiectului va ajunge la 150 mil. euro", a declarat pentru ZF Luis Gabarro Castillo, directorul general al Ibiza Construct 2000, compania de constructii a grupului spaniol.
Pana in prezent cel mai mare proiect rezidential anuntat pe piata este cel dezvoltat de compania Baneasa Investments, detinuta de oamenii de afaceri Gabriel Popoviciu si Radu Dimofte.
Insa, odata cu intrarea in Uniunea Europeana, tot mai multi investitori puternici vor derula proiecte importante de locuinte.
Spaniolii de la Ibiza House au achizitionat anul acesta terenuri in valoare de 10 milioane de euro in Capitala, in zone precum Giulesti, Calea Calarasilor si langa Hotelul Marriott.
"Langa hotelul Marriott vom dezvolta un proiect de apartamente, iar in Calea Calarasilor ne vom construi propriul sediu de birouri, in care vom investi 2 mil. euro", precizeaza Castillo.
Ibiza House dezvolta in prezent un proiect de 67 de milioane de euro - Ibiza Sol, care consta intr-un complex imobiliar cu 304 apartamente in Baneasa, in spatele Scolii Americane. In urma acestui proiect, investitiile spaniolilor pe piata romaneasca vor ajunge la peste 90 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei.
Proiectul Ibiza Sol este primul complex imobiliar de apartamente care va fi livrat pe piata de spanioli, pana in prezent fiind dezvoltate doar proiecte de vile. Grupul Ibiza a dezvoltat toate proiectele sale in zona Baneasa- Pipera.
Pana in prezent au fost finalizate trei complexuri rezidentiale, cu un numar total de 72 de vile, iar alte doua complexuri, Ibiza Golf & Light si Ibiza Sol, se afla in constructie, afirma reprezentantii companiei.
Proiectele Ibiza Golf si Ibiza Sol, din spatele Scolii Americane, se desfasoara pe o suprafata de circa opt hectare, terenurile fiind achizitionate de la omul de afaceri Gigi Becali.
"Am achizitionat terenurile in 2001 de la Gigi Becali la un pret de 33 euro.mp. Acum cel mai ieftin teren in aceasta zona este de 300 euro/mp", afirma Castillo.
Suprafata totala a proiectului Ibiza Sol va fi de circa 38.000 de mp, din care 12.000 mp vor fi spatiu verde. Proiectul va avea 14 blocuri de apartamente de lux, 2 piscine, un teren de minigolf si doua cladiri multifunctionale. Ibiza Sol va cuprinde 76 de apartamente cu doua camere, 144 cu trei camere si 84 de apartamente cu patru camere. Apartamentele vor avea preturi cuprinse intre 165.000-280.000 de euro.
Ibiza Residential a fost primul complex rezidential dezvoltat de spanioli in Bucuresti, situat in zona Baneasa-Iancu Nicolae, in apropierea Gradinii Zoologice.
In prezent sunt circa 15-20 de companii spaniole de real-estate pe piata romaneasca, iar numarul acestora va creste in urmatorii ani, potrivit reprezentantilor Biroului Comercial din cadrul Ambasadei Spaniei.
Investitorii spanioli sunt interesati de potentialul pe care il ofera piata romaneasca in comparatie cu cea spaniola. Piata locala seamana cu cea spaniola de acum 15 ani, cand a inceput dezvoltarea puternica in real-estate, potrivit jucatorilor spanioli. Companii precum Riofisa, HI Grupo, Grupo I, Fadesa, Agofer cauta sa dezvolte proiecte imobiliare pe piata locala, dupa ce s-au asezat deja in Polonia sau Ungaria.
In prezent, singurele companii spaniole care au anuntat proiecte in afara de Ibiza sunt Riofisa, Hercesa, Prasa sau Invarsa. Riofisa a anuntat recent ca va dezvolta in parteneriat cu una dintre firmele din cadrul grupului detinut de omul de afaceri Ion Tiriac doua proiecte imobiliare in Timisoara si Brasov, a caror valoare depaseste 260 milioane de euro.
Proiectul din Timisoara, in valoare de 150 mil. euro, va fi finalizat in anul 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO