Prima pagina

Immoeast incepe anul cu o achizitie de 60 mil. euro

Immoeast incepe anul cu o achizitie de 60 mil. euro
25.01.2007, 19:29 11

Fondul austriac de investitii Immoeast a cumparat cu circa 60 de milioane de euro complexul de birouri Victoria Park, dezvoltat de firma belgiana Liebrecht & wooD in apropierea aeroportului Baneasa, potrivit unor surse apropiate tranzactiei, citate de Mediafax.
Reprezentantii Immoeast nu au dorit sa faca niciun comentariu pe marginea tranzactiei, in timp ce reprezentantii Liebrecht & wooD nu au putut fi contactati.
Aceasta reprezinta prima tranzactie importanta de pe piata locala din ultimii ani.
Victoria Park cuprinde patru cladiri de birouri, cu o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 20.000 de metri patrati.
Doua dintre imobile au fost date deja in folosinta in luna decembrie a anului trecut, celelalte doua urmand a fi inaugurate pana in luna septembrie, anul acesta. Printre chiriasii Victoria Park se numara KPMG, Siveco si BIC.
Lucrarile de constructie la Victoria Park au inceput in luna martie 2006. Inainte de a incepe constructia proiectului, Johan Rogiers, directorul reprezentantei din Romania a Liebrecht & wooD, declara ca investitia in Victoria Park se va ridica la 20 - 22 milioane de euro.
Liebrecht & wooD nu este la prima tranzactie de acest gen, tinand cont ca in anul 2000 a construit si vandut cu circa 20 de milioane de euro complexul comercial Militari Shopping Center catre fondul austriac de investitii Meinl European Land.
Pe de alta parte, Immoeast este unul dintre cele mai active fonduri de investitii de pe piata locala, unde s-a orientat in special spre achizitia de cladiri de birouri precum Bucharest Corporate Center, Pipera Center, Iride Business Park, Otopeni Logistics sau Bucharest Global Business Center.
Immoeast a achizitionat luna trecuta, de la compania TriGranit Holding, proiectul Polus Center Cluj, aflat in constructie, unul dintre cele mai mari proiecte comerciale din Romania. Valoarea contractului, de tip forward purchase (plata se face pe masura ce constructia si inchirierile avanseaza), se ridica la 210 milioane de euro.
Potrivit raportului financiar prezentat la finele lunii octombrie 2006, Immoeast a achizitionat sau are in derulare in Romania 21 de proiecte imobiliare, a caror valoare este de aproape un miliard de euro.
Fondul va derula in perioada 2008-2010, in Romania, proiecte care vor necesita investitii de aproape 300 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO