Prima pagina

Impact cumpara terenuri cu hectarul

02.07.2004, 00:00 18

Constructorul de vile Impact Bucuresti va cumpara un teren de 30 de hectare in nordul Capitalei pe care vrea sa construiasca cel putin 1.000 de locuinte in cadrul unui ansablu rezidential.
Impact va cumpara firma in proprietatea careia se afla terenul, Fondamento Forte SRL cu 6 milioane de dolari si va plati datoriile acesteia catre unul din actionari in valoare de 133.000 de dolari.
Principalul actionar al companiei cumparate de Impact este Phillips Grant Quasha, care detine conform datelor de la Ministerul Justitiei 80% din capital. Tal Almog detine 15% din Fondamento Forte, este consultant pentru Romania al fondului de investii Sierra Quadrant.
Pretul platit de Impact este echivalent 20,6 dolari/metrul patrat. Achizitia urmeaza sa fie finantata atat din fonduri proprii cat si din credite.
Piata construtiilor de locuinte a devenit din ce in ce mai efervescenta dupa scumpirea locuintelor vechi, care au ajuns sa rivalizeze ca pret cu cele noi. Presedintele Impact, Ioan Popp, spune ca societatea va investi aproximativ 90 de milioane de euro in constructia de locuinte pe acest teren, proiectul urmand a fi finalizat in urmatorii cinci ani. "Vom construi peste 1.000 de locuinte pe teren numarul putand ajunge chiar la 2.000. Cred ca vom investi aproximativ 90  milioane de euro," spune Popp.
Constructiile la noul ansambu rezidential vor incepe foarte curand. "Vom incepe constructiile imediat ce vom obtine aprobarile, ceea ce nu cred ca va lua mai mult de 30 de zile," spune Popp.
Actionarii Impact au mai aprobat in luna martie cumpararea unui teren in suprafata de 12 hectare tot in zona de nord pentru care a platit 4,4 milioane de dolari. Presedintele companiei spunea ca pe terenul respectiv compania intentioneaza sa construiasca 400 de locuinte dintre care 320 de case, iar restul apartamente in miniblocuri.
Impact are n program sa construiasca in urmatoarele 12 luni aproximativ 300 de locuinte in ansambluri rezidentiale.  Compania construieste in prezent vile in ansambluri rezidentiale in Bucuresti Constanta si Oradea, si isi face un sediu in zona de nord a Bucurestiului.
Impact Bucuresti a inregistrat, in primul trimestru al anului, o cifra de afaceri de 127,1 miliarde lei (3,8 milioane de dolari), in crestere cu aproape 80% fata de perioada similara  din 2003. Compania a raportat, in primul trimestru, un profit net de 25,3 miliarde lei (0,8 milioane de euro), fata de un nivel de 6,2 miliarde lei cu un an in urma.
Impact este unul din putinele exemple de companii romanesti care s-au dezvoltat prin intermediul pietei de capital. Capitalizarea bursiera a Impact se ridica in prezent 71,5 milioane de dolari. Acum patru ani Impact avea o capitalizare bursiera de 700.000 de dolari. Presedintele Companiei Ioan Popp este si principalul actionar cu aproximativ o treime din actiuni.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO