Prima pagina

Importuri de peste 55 mil. euro de masini de lux in primele sapte luni

14.08.2008, 20:07 18

In primele sapte luni ale acestui an s-au importat pe piata locala aproape 500 de automobile de lux noi si second-hand, potrivit statisticilor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, cu o valoare totala de peste 52 mil. euro, conform estimarilor ZF. Dintre acestea, 275 de modele au reprezentat importuri de modele second-hand. La nivelul anului trecut importurile marcilor de lux precum Porsche, Ferrari si Rolls Royce au ajuns la peste 530 de unitati, nivel similar cu cel atins in primele sapte luni din acest an.
Anul acesta lista marcilor de lux importate oficial pe piata locala va fi completata de Bentley si Lamborghini, care vor fi importate de Porsche Romania, cel mai mare jucator de pe piata de profil, dupa ce Ferrari a deschis primul showroom in prima parte a acestui an.
"Segmentul automobilelor de lux isi pastreaza pozitia pe piata, acesta urmand sa continue ritmul de crestere si in perioada urmatoare", a spus Brent Valmar, directorul general al Porsche Romania. Marca de lux cu cel mai ridicat numar de inmatriculari a fost Porsche, cu 154 de modele inmatriculate noi si 189 second-hand, cu o valoare totala de peste 27 de milioane de euro. Importurile modelelor Bentley au atins nivelul de 45 de unitati, dintre care 28 second-hand, in timp in acelasi interval s-au inmatriculat 24 de modele Ferrari si 19 Aston Martin. De asemenea, din categoria marcilor exotice, in luna iunie a fost inmatriculat un automobil sport marca Wiesmann, in valoare de peste 150.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO