Prima pagina

In trei zile, la SIAB s-au vandut patru Bentley

In trei zile, la SIAB s-au vandut patru Bentley
29.09.2003, 00:00 12



Cine spune ca lumea vine la salonul auto din Bucure ti doar sa se uite la ma ini se in ala. Sau cel pu in a a considera reprezentan ii Porsche Romania, companie care a spune ca a vandut un Lamborghini i apte Bentley, dintre care patru la Salonul Interna ional Auto Bucure ti.



Valoarea cumulata a ma inilor vandute se apropie de 1,5 milioane euro cu toate taxele incluse. Interesant este ca nu s-a vandut nici unul dintre modelele expuse de importator - Bentley Arnage T i Lamborghini Gallardo, ci alte modele aflate in oferta celor doua branduri.



"Am vandut apte modele Bentley. Nu este insa vorba de modelul care a fost expus la standul nostru - Arnage T, ci de modelul Continental GT, care costa 139.000 de euro", spun reprezentan ii Porsche Romania. Modelul expus la standul importatorului roman costa 270.000 de euro fara taxe.



"Trei dintre contracte au fost semnate inainte de Salonul Auto. Restul au fost semnate in primele zile ale Salonului", au completat reprezentan ii Porsche Romania. Potrivit acestora, ase dintre ma ini au fost vandute in sistem leasing, pentru ele fiind platit un avans de 15.000 de euro, iar a aptea a fost cumparata cu banii jos, urmand a ajunge in... Bulgaria.



Cu toate acestea, posesorii automobilelor nu vor intra in posesia lor mai devreme de anul viitor, deoarece termenul mediu de a teptare intre momentul semnarii contractului pentru un automobil Bentley i livrarea propriu-zisa este in general de un an de zile.



Bentley este o marca de lux britanica, din care cateva modele se afla i in garajul Reginei Angliei, dar i al cantare ei portoricane Jeniffer Lopez. Bentley i Rolls Royce sunt cele mai exlusiviste marci auto britanice. Reprezentan ii Porsche Romania nu au dezvaluit numele cumparatorilor romani.



i in cazul Lamborghini a fost preferat un alt model (Murcielago) decat cel expus (Gallardo). " i pentru acest model a fost semnat contractul inaintea acestui Salon", completeaza reprezentan ii Porsche Romania.



Lamborghini Gallardo costa 150.000 de euro, in timp ce modelul Murcielago depa e te 200.000 de euro.



Chiar daca nu au anun at ca au incheiat contracte de vanzare, importatorii altor marci de lux, precum Porsche sau Maserati, spun ca au existat persoane interesate de modelele expuse.



Porsche a venit la edi ia din acest an a Salonului de la Bucure ti cu doua nouta i - 911 Turbo Cabrio i 911 Carrera 4S Cabriolet. Daca primul depa e te ca pre 150.000 de euro, al doilea model costa, fara taxe, mai bine de 110.000 euro.



Maserati, o alta marca ale carei modele costa 100.000 de euro, este prezent la SIAB cu modelul serie unica Trofeo, derivat din modelul Maserati Coupé Cambiocorsa.



Pia a romaneasca a devenit in ultima perioada din ce in ce mai profitabila pentru marcile de automobile de lux. Astfel, anul acesta a intrat oficial pe pia a marca italiana Maserati, care i-a depa it in doar cateva luni de la intrare obiectivul de vanzari pentru intreg anul.



Mai mult, de anul viitor va intra pe pia a oficial, prin deschiderea unui show-room i marca britanica Jaguar, existand chiar i posibilitatea ca in statisticile de vanzari ale Asocia iei Producatorilor i Importatorilor de Automobile din Romania sa intre chiar i Ferrari.



Anul trecut, potrivit statisticilor de pe pia a romaneasca, vanzarile de ma ini al caror pre a depa it 100.000 de euro s-au dublat in raport cu numarul din anul 2001. Chiar daca nu este vorba de o valoare mare - pu in peste 50 de unita i, poten ialul pie ei este, spun anali tii, destul de mare.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO