Prima pagina

Investitii in sectorul logistic din Romania via Ungaria

07.10.2004, 00:00 28

Doua companii din domeniul logistic prezente cu activitati pe piata maghiara, Rewico Logistics Kft si Delog Debrecen Logistic Center & Industrial Park Kft, au decis sa isi extinda activitatile pe piata romaneasca. Miscarea vine la putin timp dupa ce Rynart, o companie olandeza de logistica foarte bine implantata pe piata maghiara a facut un anunt similar, semn ca Romania reprezinta si in domeniul logistic o etapa naturala in expansiune, dupa Ungaria.
"Rewico Logistic Kft intentioneaza sa isi dezvolte activitatile prin infiintarea unor noi centre logistice in Romania si Ucraina", a declarat Thomas Schleife, co-proprietar al companiei maghiare Rewico Logistic Kft, citat de publicatia Budapest Business Journal.
Potrivit oficialului citat, Rewico vrea sa opereze companii proprii in tarile vecine Ungariei, cum este cazul Romaniei, si nu doar sa stabileasca relatii de afaceri cu firme locale.
Fondurile necesare investitiei vor fi asigurate, spun reprezentantii Rewico, de compania mama Rewico Logistik International, cu sediul in Germania.
Delog, o companie maghiara care opereaza cel mai mare centru logistic din afara capitalei maghiare, vrea la randul sau o extindere a activitatii pe piata romaneasca.
Delog este pezenta deja in Romania printr-un depozit de 2.000 de metri patrati in Oradea si un birou in Timisoara, care au implicat investitii de 300.000 de euro.
Poate cea mai consistenta investitie a unei companii de logistica internationale via Ungaria este cea anuntata de Rynart. Compania olandeza, cu o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro anul trecut, incurajata de rezultatele obtinute pe piata maghiara, a anuntat constructia in Romania a unui centru de distributie de 35.000 de metri patrati, care va fi finantat printr-un imprumut de 11 milioane de euro contractat de la Netherlands Development Finance Company (FMO).
Serviciile logistice vor atrage in urmatoarea perioada, spun analistii, investitii importante pe piata romaneasca. Practic, dezvoltarea an de an a afacerilor companiilor multinationale de pe piata romaneasca atrage dupa sine si o nevoie de servicii logistice de calitate.
In aceste conditii, este de asteptat ca la orizontul urmatorilor ani sa isi faca aparitia pe piata romaneasca si mari nume din domeniul logistic.
Printre cei mai cunoscuti operatori din domeniul logistic prezenti in Romania la acest moment figureaza Geodis Calberson sau Tibbett & Britten delamode, companii care opereaza doua platforme logistice ce deservesc cea mai mare retea de comert de pe piata romaneasca, Metro Cash & Carry Romania Srl.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO