Prima pagina

Investitorii imobiliari migreaza spre sudul Capitalei

18.01.2008, 20:58 18

Pretul terenurilor din nordul Capitalei va creste intr-un ritm din ce in ce mai lent comparativ cu anii precendeti, iar interesul investitorilor pentru aceasta zona va inregistra o stagnare in 2008, acestia preferand sudul, estul si vestul Bucurestiului, potrivit firmei imobiliare Eurisko.
"Atentia investitorilor se indreapta catre zone considerate pana in prezent cu randamente mici. Sudul, estul si vestul Capitalei, dar si zonele limitrofe ofera suprafete necesare si suficiente dezvoltarii unor proiecte imobiliare la preturi inca accesibile. Zonele precum Sabareni, Tartasesti sau Bragadiru - care anii trecuti pareau neinteresante din cauza distantei - se prefigureaza a fi la mare cautare", a declarat Valeriu Ichert, manager in cadrul departamentului Terenuri al Eurisko.
O alta tendinta identificata de consultantii firmei de servicii imobiliare este cresterea interesului investitorilor pentru terenurile amplasate in afara Capitalei, mai ales in orase cu peste 100.000 de locuitori, unde s-au anuntat deja multe proiecte.
"Interesul este pentru proiectele rezidentiale, pentru spatii logistice si industriale, dar si pentru lanturile de retail - shopping malluri, supermarketuri, hipermarketuri si bricolaj. Unii dezvoltatori axati pe partea de retail au deschis chiar si cate doua magazine in acelasi oras, precizeaza Ichert.
Specialistii Eurisko apreciaza, de asemenea, ca in acest an cele mai multe tranzactii imobiliare se vor inregistra pe segmentele rezidential, retail si industrial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO