Prima pagina

Ion Gheorghe si Alexandru Haiduc incaseaza 40 mil. euro pe un teren din Bucuresti

14.08.2007, 20:30 922

Vanzarea activelor si a terenului de sase hectare detinut in Bucuresti de Compania Industriala Grivita ii va face pe Ion Gheorghe si Alexandru Haiduc, principalii actionari ai companiei, mai bogati cu cate 20 de milioane de euro fiecare.
Actionarii firmelor plasate in zone strategice din Bucuresti, precum si cei care au cumparat in urma cu mai multi ani loturi importante de teren in interiorul si imprejurimile Capitalei au format o noua categorie sociala in Romania - milionarii din terenuri.
Compania Industriala Grivita a vandut saptamana trecuta firmei Bluerose Ro Corporation activele si terenul pe care il detinea pe strada Clabucet, din nord-vestul Bucurestiului. Proprietatile, desfasurate pe un teren cu o suprafata de peste 60.798 de metri patrati, au fost preluate pentru 72,9 milioane de euro. Pretul pe metrul patrat in cadrul acestei tranzactii este de 1.200 de euro.
Principalii actionari de la Compania Industriala Grivita sunt Ion Gheorghe, cu o participatie de 26,82%, si Haiduc Alexandru, care detine un numar apropiat de actiuni, potrivit unor surse din piata imobiliara. Restul actiunilor sunt detinute de persoane fizice nementionate la Registrul Comertului.
O parte din fondurile obtinute in urma vanzarii terenului va fi destinata relocarii fabricii in afara Capitalei.
Ion Gheorghe nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru mai multe informatii referitor la aceasta tranzactie.
Compania israeliana Rosebud Medical detine o participatie de 50% in firma care a preluat activele, investitorii avand intentia de a derula un proiect imobiliar cu o suprafata construita de 200.000 de metri patrati, format din locuinte, spatii de birouri si spatii comerciale, potrivit publicatiei israeliene Globes.
Investitia totala in acest proiect, care se va derula pe parcursul a 5-6 ani, este estimata la 320 de milioane de euro de catre investitori.
Afacerea reprezinta una dintre cele mai mari tranzactii cu terenuri derulate pe piata Capitalei, tinand cont ca pragul de 70 de milioane de euro a mai fost depasit doar de preluarea de catre grupul israelian Africa Israel a terenurilor fabricii Laromet, in urma unei investitii de 77,5 milioane de euro.
Compania Industriala Grivita, cu activitati in productia de autobuze, caroserii si remorci, avea la sfarsitul lui 2005 un numar de 368 de angajati, an in care inregistrase o cifra de afaceri de aproape 8 milioane de euro si un profit de aproape 0,4 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO