Prima pagina

Loteria si-a redus profitul la jumatate

28.06.2006, 19:55 8

Loteria Romana a inregistrat anul trecut un profit brut de 29 de milioane de euro, (105 milioane de lei) aproximativ jumatate fata de rezultatul din 2004, in conditiile unei cifre de afaceri comparabile.
Loteria Romana, una dintre cele mai profitabile companii de pe piata, a realizat in 2005 o cifra de afaceri de peste 194 de milioane de euro (peste 700 de milioane de lei) potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.
Pentru comparatie, in anul 2004 Compania Nationala Loteria Romana realizase o cifra de afaceri de 190 de milioane de euro (771 de milioane de lei) si un profit brut de aproape 54 de milioane de euro (218 milioane de lei).
Loteria Nationala a fost in ultima perioada in centrul unui scandal, care a culminat cu revocarea in luna martie a presedintelui Consiliului de Administratie, Nicolae Cristea si numirea in locul sau a Lilianei Ghervasuc, presedintele Agentiei Nationale de Control al Exporturilor.
La momentul respectiv, ministrul finantelor publice Sebastian Vladescu preciza ca, de comun acord cu Cristea, care s-a autosuspendat din functie, a luat decizia de a inlocui tot Consiliul de Administratie, pentru a nu mai "plana nicio emotie" asupra componentei structurii de conducere.
La inceputul acestui an, procurorii anticoruptie au declansat urmarirea penala impotriva lui Nicolae Cristea, a vicepremierului George Copos si a unuia dintre actionarii de la Ana Electronic, Gilio Giuseppe Rosa.
Cei trei erau cercetati pentru infractiuni economice in legatura tranzactionarea unor spatii intre firma Ana Electronic si Loterie.
Intre timp, la inceputul lunii iunie vicepremierul George Copos si-a dat demisia cu doar cateva zile inainte de a fi trmis in judecata pentru o frauda de peste un milion de euro in legatura cu vanzarea spatiilor comerciale catre Loterie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO