Prima pagina

Lovitura de teatru la BRM: dupa sase luni de la instalare, conducerea este schimbata

13.08.2008, 12:31 165

Adunarea Generala a Actionarilor Bursei Romane de Marfuri (BRM), intrunita ieri, 12 august 2008, a decis in sedinta extraordinara modificarea structurii de conducere.

Motivul invocat a fost acela al conformarii cu noua structura a actionariatului.

Astfel, Gabriel Purice a fost numit presedinte-director general, in locul lui Radu Popa. Vicepresedinte al Consiliului de Administratie este Gheorghe Florea, iar presedintele Bursei a fost numit Septimiu Stoica.

Din Consiliul de Administratie al BRM mai fac parte Dan Dumitru, Sorin Dimitriu, Constantin Bostina, Dan Gogoncea, Veronel Tataru, Octavian Lazar, Laurentiu Huica si Gheorghe Cocian.

Bursa Romana de Marfuri este o societate pe actiuni, aceasta avand 114 actionari, fiecare membru nedetinand mai mult de 5% din actiuni, conform legii burselor de marfuri.

Printre actionarii BRM se numara BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Unicredit Tiriac Bank, Alpha Bank, Vanguard SA, SIF Oltenia, SIF Moldova, Global Invest SRL, Estinvest SA, Elvila SA, ALRO SA si Primaria Capitalei.

De asemenea, Consiliul de Administratie al BRM a decis astazi majorarea capitalului social la 7,55 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO