Prima pagina

Mall-ul de la Cluj: Iulian Dascalu a castigat lupta

16.12.2005, 19:57 20

Iulius Group, compania lui Iulian Dascalu, care detine in prezent doua mall-uri la Iasi si Timisoara, a fost desemnata ieri castigatoarea licitatei pentru concesionarea unui teren de 7 hectare in Cluj pe care se va construi un complex comercial. In competitie s-a mai aflat si South East Euromentor, printre actionarii careia figureaza si omul de afaceri clujean Arpad Paszkany, care s-a declarat surprins de rezultatul licitatiei.

"Nu pot spune nimic pana nu primesc comunicarea oficiala. De-abia apoi actionarii societatii noastre vor decide daca vor contesta hotararea sau nu. As fi foarte curios cum s-a ajuns la aceasta hotarare", a declarat Paszkany.

Ioan Petran, presedintele comisiei de licitatie, a explicat ca pentru desemnarea castigatorului, fiecare consilier a facut o evaluare proprie. "La 80% din cerinte Iulius Group a avut mai multe puncte. Noi vom anunta firmele asupra rezultatului licitatiei, dupa care vor urma 10 zile in care vor putea depune contestatiile si de-abia dupa rezolvarea acestora se va semna contractul", a spus Petran.

Omul de afaceri a declarat ca in 2006 grupul va dezvolta inca un proiect de acest tip, dupa Cluj fiind vizate locatii din sudul Romaniei, cel mai probabil Constanta sau Galati.

"Asteptam o informare oficiala si sa semnam contractul, dupa care pornim treaba. Valoarea investitiei va fi de 48 mil. euro", a declarat pentru ZF Transilvania Dascalu.

Pentru finantarea acestui proiect, omul de afaceri va apela, ca si in cazul celorlalte doua investitii, la credite bancare.

Iulius Mall Iasi a implicat in momentul deschiderii (2000) o investitie de 7,6 milioane de euro, o parte fiind finantata de Emporiki Bank.

Complexul a fost extins anul acesta in urma unei investitii de 6 mil. euro, finantarea fiind asigurata de aceeasi banca. De asemenea, 80% din cei 45 mil. euro investiti in Iulius Mall Timisoara au provenit de la BCR.

Dascalu este unul dintre cei mai importanti operatori pe piata imobiliara din zona de vest a tarii si din Moldova, avand o avere estimata la 115 - 120 mil.dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO