Prima pagina

Norvegienii au dat 25 mil. euro pe doua blocuri de la Adama

10.01.2008, 18:21 10

Compania de dezvoltare imobiliara Adama, unul dintre cei mai activi jucatori de pe piata rezidentiala locala, a vandut catre fondul norvegian de investitii Romania Invest doua blocuri din cadrul proiectului Armonia, dezvoltat in cartierul Titan din Bucuresti.
"Romania Invest a cumparat 196 de apartamente, valoarea tranzactiei fiind de peste 25 de milioane de euro", a declarat pentru ZF Dan Borbely, partener in cadrul firmei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, firma care a asistat tranzactia.
Proiectul Armonia dezvoltat de Adama este format din garsoniere, apartamente cu doua si trei camere si penthouse-uri, locuintele fiind vandute la un pret mediu de 127.000 de euro, reiese din datele disponibile. Intregul proiect este format din trei blocuri care cuprind un numar de 393 de locuinte.
Reprezentantii Romania Invest nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei.
Aceasta este cea de-a sasea investitie a norvegienilor pe piata locala, Romania Invest avand in portofoliu alte circa 800 de apartamente, in proiectele Planorama si Blue Tower din Colentina, Residenz (Chitila), Platinum Towers (Vitan) si Ten Blocks (Militari). In aceste conditii, Romania Invest detine in prezent circa 1.000 de locuinte in Bucuresti, din vanzarea carora isi propune sa obtina un profit cuprins intre 30 si 50%.
Adama este implicata in dezvoltarea a circa 14.000 de locuinte la nivel national, printre actionarii firmei numarandu-se americanii de la Tiger Global si Lehman Brothers sau austriecii de la Immoeast.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO