Prima pagina

O cladire de birouri le aduce sotilor Chirescu peste 10 mil. euro

19.02.2008, 20:35 718

Grupul de investitii britanic City Capital a cumparat imobilul Buzesti Business Center, din apropierea Pietei Victoriei din Capitala, intr-o tranzactie estimata la 20 de milioane de euro. Omul de afaceri Ion Chirescu, care controleaza firma de proiectare si constructii Art Group, si sotia acestuia erau principalii proprietari ai cladirii, astfel ca in urma acestei tranzactii au incasat mai mult de 10 milioane de euro.
"Cladirea a fost cumparata la un randament initial de 7%. Achizitia este in linie cu strategia noastra de investitii, si anume, cumpararea unor cladiri de birouri de clasa A inchiriate unor firme puternice. Domnul Chirescu si sotia acestuia erau actionarii majoritari ai cladirii", a precizat pentru ZF Daniel Lem, director de investitii al City Capital.
Ion Chirescu nu a dorit sa faca niciun fel de comentariu referitor la aceasta tranzactie, mentionand doar ca era unul dintre proprietari.
Imobilul are o suprafata inchiriabila de circa 6.500 de metri patrati, printre clienti numarandu-se austriecii de la Volksbank sau firma de consultanta imobiliara Media City. Nivelul chiriei in cadrul acestei cladiri este de circa 18 euro/metrul patrat.
City Capital, infiintata in 2002, este la a treia tranzactie pe piata locala, dupa ce a cumparat doua imobile de birouri din zona Obor de la o firma din grupul Avrig 35, controlat de Alexander Hergan, precum si sediul companiei de comunicatii prin cablu UPC.
Ambele proiecte au fost cumparate la inceputul anului trecut, valoarea cumulata a celor doua investitii depasind 30 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO