Prima pagina

O familie din Mihailesti ia 7 mil. euro pe un teren

10.10.2006, 20:18 608

Sotii Ion si de Mihaela Dragan au vandut pentru 6,8 mil. euro un lot de 85 hectare de teren in localitatea Mihailesti, situata la 15 kilometri sud - vest de Bucuresti, cumparatorul fiind societatea Paradise Valley Invest, controlata de investitori din Cipru.
Compania intentioneaza sa dezvolte un complex rezidential, proiect estimat in total la circa 75 mil. euro, o parte din vilele construite urmand sa fie vandute catre cetateni britanici si irlandezi.
"Proiectul vizeaza constructia unui cartier de peste 900 de vile. Pana la sfarsitul acestei luni dorim sa finalizam lucrarile la infrastructura si sa demaram constructia vilelor. Proiectul va fi dezvoltat in mai multe etape si va fi finalizat in 2011", a declarat pentru ZF Akis Pierides, directorul general al companiei. Paradise Valley Invest, care are operatiuni in Cipru, Grecia si Marea Britanie, se afla la primul proiect pe piata de real estate din Romania.
Costurile pentru construirea locuintelor se ridica la aproximativ 55 mil. euro, la care se adauga lucrarile de infrastructura si dezvoltarea facilitatilor necesare, precum magazine sau restaurante, estimate la 13 mil. euro, precum si pretul de achizitie al terenului.
Lotul de 850.000 de metri patrati a fost achizitionat de catre companie din surse proprii, iar banii necesari dezvoltarii vor fi obtinuti din imprumuturi bancare, dar si din finantare interna, mai spune Akis Pierides. Targetul dezvoltatorului este reprezentat de familiile cu venituri medii din Romania, dar totodata compania colaboreaza cu agentia de real estate Levidia, care opereaza in Marea Britanie si Irlanda.
"Ne propunem ca pana la sfarsitul lunii octombrie sa vindem cetatenilor britanici si irlandezi cel putin 50 de vile", a declarat Katalin Vinkler, managing partner al firmei Levidia. "Clientii sunt interesati sa investeasca in proprietati din tarile care nu sunt inca membre ale UE, in proiecte off-plan, cand preturile sunt foarte avantajoase", a precizat Vinkler.
Pretul de vanzare al caselor este estimat la valori cuprinse intre 600 si 800 de euro pe metru patrat in cazul celor construite din materiale traditionale si intre 450 si 600 de euro pe metru patrat pentru casele pe structura din lemn.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO