Prima pagina

Oltchim apeleaza la fonduri de investitii straine

09.04.2008, 11:31 14

Reprezentanti ai Oltchim Ramnicu Valcea, cel mai mare producator din industria chimica romaneasca, s-au intalnit cu sapte fonduri de investitii din Europa si SUA, carora le-a prezentat strategia pe termen mediu a combinatului chimic, se arata intr-un comunicat al combinatului, remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, reprezentantii Oltchim au participat la intalniri cu fiecare potential investitor in parte.

Fondurile care au participat la discutii sunt Emeralt Investment (Irlanda), Finasta (Lituania), Oaktree Capital (SUA), WestLB Mellon Asset Management (Germania-SUA), East Capital (Suedia), Danske Capital (Danemarca) si Fire Bird (SUA).

Dezvoltarea combinatului este conceputa in doua etape iar investitiile ce urmeaza a fi derulate atat in Combinatul Chimic cat si in Arpechim sunt estimate la 1.060 milioane Euro.Cifra de afaceri estimata dupa finalizarea celor doua etape de investitii, incepand cu anul 2013, este de 2,5 miliarde Euro iar profitul anual va fi de 200 milioane Euro.

Sumele destinate finantarii acestor investitii vor fi obtinute din imprumuturi bancare si de la fondurile de investitii.

Directorul general Constantin Roibu a declarat ca preluarea Arpechim se va face in maxim doua-trei luni iar finalizarea contractului privind construirea centralei electro-termice va avea loc in maxim o luna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO