Prima pagina

Patronat: Numarul taxelor parafiscale, de cinci ori mai mare decat a identificat MEF

29.08.2008, 14:18 12

Numarul de taxe si impozite parafiscale este de 540, de aproape cinci ori mai mare decat cel identificat de Ministerul Economiei si Finantelor, apreciaza reprezentantii Consiliului pentru IMM-uri private, citat de Mediafax.

"Realizarea unui inventar este un pas inainte. Dar acesta trebuie dezvoltat atat calitativ cat si cantitativ. Acum doi ani, am realizat impreuna cu Guvernul o situatie a acestor taxe si am identificat circa 540. Astfel, inventarul Ministerului Finantelor nu este complet pentru ca au fost cuprinse doar categorii de taxe si impozite", a declarat presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.

De asemenea, el a aratat ca Ministerul Finantelor nu a cuprins in Registrul taxelor si tarifelor nefiscale mai multe institutii care percep acest tip de taxe.

"Nu sunt cuprinse, de exemplu, taxele cerute de institutiile private, cum ar fi notarii sau de regiile autonome su autoritatile publice locale. Aceste institutii nici nu sunt pomenite", a adaugat Nicolescu.

Cititi mai multe despre taxele parafiscale identificate de Consiliul pentru IMM-uri private pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO