Prima pagina

Pierdere record din criza subprime in Europa: UBS "sterge" 10 mld. dolari

Pierdere record din criza subprime in Europa: UBS "sterge" 10 mld. dolari
10.12.2007, 11:27 15

Grupul financiar elvetian a anuntat astazi ca si-a redus valoarea contabila a activelor cu 10 miliarde de dolari (7 miliarde de euro), din cauza crizei ipotecare subprime, cea mai mare pierdere suferiata de o institutie financiara din Europa, informeaza Bloomberg.

Tot astazi, banca a anuntat ca intentioneaza sa stranga circa 13 miliarde de franci elvetieni (8 miliarde de euro), printr-o emisiune de obligatiuni convertibile in actiuni care vor fi vandute guvernului din Singapore si unui investitor din Orientul Mijlociu.

Investitia institutiei guvernamentale din Singapore, atrasa in schimbul unei participatii de 9% la banca elvetiana, a devenit astfel cea mai recenta interventie de sustinere a unei banci occidentale de top de catre un fond de investitii de stat, dupa ce Autoritatea pentru Investitii din Abu Dhabi a cumparat o participatie de 7,5 miliarde de dolari la Citigroup.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO