Prima pagina

Plus de 27% pe SIF-uri de la inceputul lunii

29.11.2005, 19:12 11

Actiunile societatilor de investitii financiare (SIF) au inceput saptamana cu noi cresteri puternice, pe fondul apropierii datei de anuntare a castigatorului in cursa pentru privatizarea BCR, dar si ca urmare a rapoartelor de analiza, tot mai favorabile, emise de analistii de pe piata. Capitalizarea bursiera a celor cinci SIF-uri a depasit ieri un nou prag, cel de 1,7 miliarde de euro, atingand la inchidere aproximativ 1,75 miliarde de euro. Indicele SIF-urilor BET-FI a urcat ieri cu peste 3%, cresterea medie a actiunilor celor cinci societati de la inceputul lunii fiind de aproape 27%.

"Se apropie momentul aflarii ofertelor finale facute de cei doi investitori ramasi in cursa pentru preluarea BCR. Pe piata au inceput sa apara tot felul de zvonuri, unul dintre acestea fiind acela ca s-au oferit 3,8 miliarde de euro pe pachetul scos la privatizare. La o astfel de oferta, activele nete pe care le calculam la 4 lei/actiune pentru o oferta de 3,3 miliarde de euro ar creste cu 20%, aproape de un nivel de 5 lei/actiune", spune Rares Nilas, directorul BT Securities.

Fiecare SIF detine cate 6% din BCR, astfel ca, la o oferta de 3,7 miliarde de euro pentru pachetul scos la privatizare, cele 30% detinute de SIF-uri valoreaza 1,8 miliarde de euro. Cu alte cuvinte, doar pachetele de la BCR valoreaza mai mult decat capitalizarea actuala a SIF-urilor.

De altfel, analistii de pe piata au inceput sa ia in calcul valorile vehiculate privind ofertele pentru BCR, majorand nivelul la care apreciaza valoarea corecta a SIF-urilor. Pe piata au inceput astfel sa se vehiculeze niveluri de 4 lei/actiune pentru cele mai scumpe dintre SIF-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO