Prima pagina

Porsche Cayenne, ultima tendinta la masini de teren

19.01.2004, 00:00 15

Porsche, una dintre cele mai cunoscute marci de pe piata romaneasca a masinilor sportive, cu modele care costa de la 50.000 de euro in sus, si-a crescut anul trecut vanzarile de aproape trei ori pe baza unui model de automobil dea€¦ teren.
"Cresterea vanzarilor de automobile Porsche de pe piata romaneasca s-a datorat exclusiv modelului Cayenne, care a fost primit foarte bine, la fel cum s-a intamplat si pe alte piete din lume" a declarat pentru Ziarul Financiar Brent Valmar, directorul general al Porsche Romania, companie care importa pe piata romaneasca marcile de automobile Audi, Porsche, Seat, Skoda si Volkswagen.
Astfel, daca incepand din 2000 vanzarile anuale de automobile Porsche de pe piata romaneasca s-au situat intre 10 si 15 unitati, in primele unsprezece luni ale anului trecut se vandusera, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), 43 de automobile Porsche.
Cayenne este primul model de automobil de teren din istoria Porsche, cea mai profitabila marca de automobil din lume, si a fost lansat pe piata in urma cu doi ani. Chiar daca unii analisti au estimat ca Cayenne este "o lovitura adusa imaginii Porsche", vanzarile record a fortat producatorul german sa suplimenteze productia pentru a face fata comenzilor. In aceste conditii, Cayenne a realizat pana la sfarsitul anului trecut vanzari de 45.000 de unitati in toata lumea, obiectivul anuntat pentru acest an fiind, potrivit reprezentantilor Porsche, de 30.000 de unitati.
Pe piata romaneasca, modelul de teren Porsche este disponibil in doua variante a€“ Cayenne S si Cayenne Turbo. Primul dintre acestea costa mai bine de 50.000 de euro, fara taxe, si este echipat cu un motor de 5 litri ce dezvolta 340 de cai-putere.
Al doilea costa aproape 90.000 de euro fara taxe si este, dupa cum ii spune si numele, mai naravas. Cayenne Turbo este propulsat de un motor de 4,5 litri biturbo, care dezvolta 450 de cai-putere, ceea ce ii permite sa ajunga de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 5,6 secunde.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO