Prima pagina

Porter: E timpul ca sectorul privat sa conduca Romania spre schimbare

30.11.2007, 18:12 51

Guvernul nu poate crea bunastarea, aceasta sarcina revenindu-le companiilor din domeniul privat, a declarat astazi profesorul Michael Porter, autoritate mondiala in domeniul strategiei de business, la conferinta "Strategy and Leadership", organizata de ZIARUL FINANCIAR si Interact.

"In Romania oamenii au tendinta sa creada ca Guvernul este agentul schimbarii. Acum e timpul ca sectorul privat sa conduca Romania spre schimbare insa ceea ce lipseste e o strategie si un consens in aceasta privinta", a declarat Porter, in fata unui public d peste 400 de manageri din Romania, la o conferinta sustinuta la Palatul Parlamentului.

Porter este considerat cel care a redefinit notiunea de competitivitate, de dezvoltare economica si rolul corporatiilor in societate.

Ideile lui Porter stau la baza celor mai multe dintre actualele cursuri de strategie, iar teoriile pe care le-a dezvoltat sunt predate nu doar la Harvard Business School ci, practic, la toate scolile de afaceri din lume.

Profesor la Harvard, Porter este autorul a 17 carti si a numeroase articole, fiind de sase ori castigator al McKinsey Award.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO