Prima pagina

Praktiker, un cui in coasta Bricostore

17.01.2003, 00:00 37

Cel de-al doilea magazin de bricolaj Praktiker din Bucuresti va fi deschis la iesirea din Militari a Bucurestiului, in cadrul unui complex comercial construit de dezvoltatorul belgian Liebrecht & Wood. Germanii arunca astfel manusa concurentilor de la Bresson, companie franceza care a deschis anul trecut magazinul Bricostore - de acelasi profil - in cadrul complexului Carrefour.  Viitorul Praktiker va fi situat la doar cativa kilometri de Bricostore.
Compania Liebrecht & Wood va incepe in primavara acestui an constructia Militari Shopping Center, o investitie de circa 43 milioane de euro, ce va avea o suprafata de 73.000 metri patrati. Complexul va dispune de aproape 2.000 de locuri de parcare si va fi amplasat pe un teren de 22 de hectare, a declarat Ziarului Financiar Ruxandra Cleciu, managing director al companiei imobiliare Neocasa, agentul exclusiv al proiectului.
"Intr-o prima faza, va fi construita o suprafata de 26.000 mp, din care vor fi inchiriati 7.500 mp (cu posibilitate de extindere pana la 9.500 mp) lantului de magazine Praktiker. Contractul are o durata de 15 ani, iar deschiderea urmeaza sa aiba loc in toamna anului 2003", a precizat Ruxandra Cleciu.
Praktiker este divizia de bricolaj (materiale pentru amenajarea locuintei) a grupului german Metro, dar, potrivit oficialilor, activitatile din Romania ale celor doua lanturi sunt independente.
Primul magazin Praktiker a fost deschis la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, in urma unei investiitii de sase milioane de euro. Terenul pe care a fost ridicat acesta este detinut de societatea MegaConstruct, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, care mai detine Unirea Shopping Center si compania de asigurari Astra. Mega Construct a realizat si constructia magazinului din Voluntari, finisarea si dotarea interioara a magazinului fiind atributia Praktiker.
Directorul general al filialei din Romania a Praktiker, Gunter Vosskamper spunea la momentul respectiv ca toate magazinele pe care le va deschide grupul in urmatoarea perioada vor urma acelasi tipar, in sensul ca Praktiker Romania nu va cumpara terenul, ci il va inchiria pe perioade mari de timp. Vosskamper nu a dorit sa faca comentarii legate de proiectul din Militari.
In prezent, este in lucru caietul de sarcini pentru licitatia care va desemna constructorul, care va avea loc luna viitoare, a mai spus Cleciu. De asemenea, se poarta negocieri pentru preinchirierea altor unitati din cadrul complexului. Acestea vor avea o suprafata minima de 1.000 mp si vor fi inchiriate pentru cel putin cinci ani, a adaugat oficialul Neocasa.
Firma Liebrecht & Wood este infiintata in 1991, are zece ani de experienta pe piata poloneza si a intrat in urma cu doi ani si pe piata romaneasca. Firma are la ora actuala un portofoliu de proiecte (finalizate, in derulare si in plan) estimate la peste 130 mil euro. In Romania, Liebrecht & Wood detine peste 700.000 mp teren, iar Militari Shopping Center va fi primul proiect derulat pe piata locala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO