Prima pagina

Premiera in IT&C: Orange are o oferta comuna cu UPC

04.02.2008, 19:03 36

Orange Romania, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, a intrat pe piata serviciilor quad-play (telefonie fixa si mobila, internet si servicii TV) printr-un parteneriat cu UPC, cel mai mare operator de cablu TV (CATV), mutare prin care francezii incearca sa contracareze ofertele lansate pe piata de RCS&RDS si Romtelecom impreuna cu Cosmote.
De trei ani de zile pe piata locala telecom se desfasoara o lupta extrem de dura, care a dus la scaderea tarifelor si i-a facut pe operatori sa piarda clienti si venituri. In aceste conditii, operatorii cauta sa intre pe noi segmente de piata, inclusiv prin parteneriate cu alti jucatori.
Prin oferta-test a Orange si UPC, incheiata la 31 ianuarie, lansata in Ploiesti, Tulcea, Giurgiu, Suceava si Focsani, utilizatorii erau stimulati sa contracteze de la UPC pachetul triple-play (telefonie, internet si televiziune) si un abonament nou de telefonie mobila la Orange. Fiecare operator in parte oferea, la abonare, o reducere de 10 euro clientilor care contractau pachetul de servicii.
"Este in mod clar ambitia noastra sa intram in fiecare segment al pietei telemedia. In mod evident acum nu avem nicio capabilitate in zona serviciilor TV astfel ca am inceput o colaborare cu UPC, ca un test, aceasta fiind una din caile pe care am putea merge in 2008", a declarat pentru ZF Richard Moat, CEO al Orange Romania. El spune insa ca Orange va evalua rezultatele campaniei desfasurate cu UPC, dupa care operatorul va lua o decizie. "Aceasta este o posibilitate de expansiune pe TV in 2008, dar cred ca trebuie sa exploram toate posibilitatile pentru a intra in zona quad-play. Acesta a fost primul nostru pas de a include serviciile TV in oferta Orange", a adaugat Moat. "E prea devreme sa tragem acum o concluzie."
Acest parteneriat, precum si decizia UPC de a trece anul trecut de la Vodafone la Orange ca furnizor de servicii de telefonie mobila pentru angajatii companiei au determinat mai multe surse de pe piata telecom sa speculeze ca Orange ar fi interesat de achizitia UPC.
Richard Moat neaga categoric aceste speculatii. "Nu avem nicio intentie de acest tip si nu a existat nicio discutie in aceasta directie. Fiecare companie are propria strategie, parteneriatul exploateaza doar o serie de sinergii intre Orange si UPC."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO