Prima pagina

Primele transferuri intre fondurile de pensii, in luna august

23.01.2008, 14:48 17

Clientii sistemului de pensii private obligatorii (pilonul II) se vor putea transfera intre doua fonduri de pensii numai in patru luni pe an: februarie, mai, august si noiembrie, potrivit normei de transfer adoptate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Participantii vor putea depune cereri de transfer intre fonduri in tot timpul anului, dar ele vor fi procesate doar in cele patru luni de catre Casa Nationala de Pensii (CNPAS). Prima luna in care vor fi permise transferurile intre fondurile de pensii de pe piata este august 2008, a precizat CSSPP.

Pentru a-si schimba fondul, un client trebuie sa semneze un nou act de aderare (cu fondul la care vrea sa se transfere) si sa depuna la vechiul fond o cerere de transfer, insotita de o copie semnata olograf a actului de identitate. Pe data de 10 ale fiecareia dintre cele patru luni, CNPAS va raporta rezultatele procesului de transfer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO