Prima pagina

Profitul Broker Cluj a urmat in martie linia Bursei: in jos

18.04.2005, 19:38 17

SSIF Broker, cea mai mare societate de intermediere independenta de pe Bursa, a raportat pentru primele trei luni ale anului un profit brut de 83 de miliarde de lei (2,24 milioane de euro), cu 5,3 miliarde de lei mai mult decat intreg profitul pe 2004.

Repartitia acestui profit pe primele trei luni este insa inegala. Dupa ce cresterea puternica inregistrata pe piata de capital in ianuarie si februarie le-a adus celor de la Broker castiguri de 73,1 miliarde de lei (1,9 milioane de euro), scaderea severa a diminuat profitul societatii clujene pana la 9,9 miliarde de lei (340.000 de euro) in martie.

"Reducerea profitului in martie este normala in conditiile scaderilor inregistrate pe piata incepand cu sfarsitul lui februarie", a declarat Petru Prunea, presedintele SSIF Broker.

"In martie am valorificat alte pozitii si am creat conditii pentru a obtine rezultate bune si in perioada urmatoare", a mai precizat Prunea.

SSIF Broker este singura societate de intermediere listata la Bursa de Valori, printr-o oferta publica primara desfasurata la inceputul acestui an in valoare de 1,4 mil. euro.

Pentru acest an, SSIF Broker isi propune obtinerea unui profit brut de 170 de miliarde de lei (4,6 milioane de euro), in crestere cu 140% fata de 2004. "Speram sa realizam proiectul propus si lucram, in acest scop, cu titluri cu potential de crestere ridicat si mai putin cu actiuni vedeta", spune Prunea.

In primele trei luni ale anului, SSIF Broker a intermediat transferuri de 76,5 milioane de euro, ocupand locul al patrulea in topul societatilor de brokeraj de pe Bursa, cu o cota de piata de 5,95%. In luna martie, societatea clujeana a cazut pe pozitia a sasea, cu tranzactii de 14,3 milioane de euro si o cota de piata de 4,3%.

"Noi nu am beneficiat de capitalurile fondurilor straine si lucram cu capitaluri proprii care vor ramane in piata, iar acest lucru ofera stabilitate pozitiei noastre", a comentat Prunea.

Ultima tranzactie de pe bursa cu titlurile SSIF Broker s-a realizat la pretul de 26.400 lei/actiune, la care capitalizarea bursiera a companiei este de 15,8 mil. euro.

andrei.chirileasa@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO