Prima pagina

Raid israelian la Jenin

15.08.2001, 00:00 14



Tancurile israeliene au participat, ieri dimineata, la un atac-fulger asupra orasului Jenin, din Cisiordania, informeaza BBC.

In timpul unei operatiuni care a durat trei ore, tancuri si buldozere israeliene au distrus un post palestinian de politie si doua puncte de control, ocupand pozitii in fata resedintei guvernatorului orasului, inainte de a se retrage.

Patru politisti palestinieni au fost raniti in timpul confruntarilor cu militarii israelieni. Potrivit martorilor oculari, in timpul incursiunii orasul a fost survolat de mai multe elicoptere militare israeliene.

Oficialii israelieni au declarat ca raidul a reprezentat raspunsul la "continua lipsa de actiune a Autoritatii Palestiniene impotriva teroristilor care ataca Israelul".

Atentatorul sinucigas care joia trecuta a omorat 15 israelieni intr-o pizzerie din Tel Aviv era din Jenin, ca si cel care a efectuat un alt atentat sinucigas duminica, la Haifa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO