Prima pagina

Raiffeisen Investment: Piata de M&A va creste in pofida crizei

16.04.2008, 20:06 23

Romania va ramane o piata interesanta pentru fuziuni&achizitii anul acesta in pofida turbulentelor financiare externe, este de parere Martin Schwedler, membru al consiliului director al bancii de investitii Raiffeisen Investment.
Raiffeisen Investment Romania a fost implicata in cele mai mari tranzactii derulate in ultimul an pe plan local precum preluarea producatorului de medicamente LaborMed si a companiei de asigurari Asiban.
Reprezentantii bancii de investitii, care are o activitate de zece ani pe piata locala, au prognozat ieri o continuare a cresterii pietei de mergers&acquisitions (M&A).
"Nu vedem o criza pe piata de M&A in Romania. Turbulentele internationale vor avea un impact in regiune numai asupra megatranzactiilor (tranzactii de peste 1 mld. euro - n.red.), in timp ce in Romania piata tipica este cea a companiilor de talie medie", este de parere Schwedler, care a precizat ca scaderea de pe Bursa nu poate fi aplicata si companiilor inchise. In Romania, valoarea fuziunilor si achizitiilor a atins anul trecut 8,4 mld. dolari (6,5 mld. euro), cu 125 de tranzactii finalizate si o valoare medie per tranzactie de 52 mil. euro, cu 18% mai mult comparativ cu anul precedent, potrivit datelor Raiffeisen.
Investitorii financiari au investit de 28 de ori mai multe fonduri in Romania comparativ cu 2006, pana la 2,4 mld. euro. Conform Anuarului Top Tranzactii editat de ZIARUL FINANCIAR disponibil la chioscuri, anul trecut in Romania au fost 113 deal-uri, cu o valoare de 6,5 mld. euro.
Competitia Raiffeisen Investment pe piata locala este reprezentata de diviziile de consultanta pentru fuziuni si achizitii ale gigantilor din Big Four, dar si de case independente precum Capital Partners, Altria Capital sau BAC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO