Prima pagina

Romania, obiect de studiu in business

08.02.2008, 15:00 16

64 de manageri de top, studenti ai programului de Executive MBAal IMD, una dintre cele mai bune scolu de business din lume, au petrecut o saptamana la Bucuresti ca parte a unei excursii de studiu care a implicat vizite in Irlanda, Romania, Shanghai si Silicon Valley.

"Avantajul economiei romanesti etse ca, daca esti dispus sa platesti, poti avea forta de munca la un nivel ridicat de calificare. Principalul dezavantaj par sa fie costurile non-salariale ridicate si migratia constanta a fortei de munca, atat in interiorul, cat si in afara tarii. Pe de alta parte i-ar fi de ajutor mediului de business daca ar exista o mai mare flexibilitate si transparenta in relatia cu autoritatile", spune Joan Davison, audit manager al Novartis, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume.

Cititi in suplimentul ZIARULUI FINANCIAR de luni, Profesii, cum se vede mediul de business romanesc din afara si care sunt domeniile in care ar alege managerii straini sa investeasca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO