Prima pagina

Romtelecom a recrutat un neamt care a lucrat in Rusia

15.08.2008, 20:02 17

Wolfgang Breuer, 44 de ani, fost vicepresedinte al Deutsche Telekom pentru Europa Centrala si CEO al T-Mobile Croatia, a fost recrutat de Romtelecom pe pozitia de director executiv pentru tehnologie si operatiuni. El ocupa aceasta pozitie de la 1 august si este parte a echipei de top management, formata din 10 manageri, inclusiv directorul executiv.
Breuer va avea in subordine cateva mii de oameni si va fi responsabil de dezvoltarea infrastructurii si a implementarii de noi tehnologii de catre cel mai mare operator local de telefonie fixa - unul dintre proiectele cheie. Romtelecom are pentru acest an un buget de investitii de peste 170 mil. euro, din care o parte semnificativa este alocata retelei.
"Romtelecom este deja avansata pe partea de infrastructura si tehnologii utilizate, dar cred ca aceste aspecte pot fi intotdeauna imbunatatite, acesta fiind obiectivul meu pentru urmatoarele luni", a declarat pentru ZF Wolfgang Breuer.
Pentru a face fata concurentei dure, Romtelecom si-a schimbat la jumatatea lui 2007 integral echipa de top management, dupa schimbarea la nivel de director executiv operata in primavara de grupul elen OTE, actionarul majoritar. Yorgos Ioannidis, noul CEO, a adus in noua echipa manageri care activau la diverse companii internationale. Dupa schimbarile de management, a iesit pe piata cu oferte agresive, care au stopat declinul operatorului pe telefonia fixa. Anul trecut, Romtelecom i-a recrutat in conducerea executiva pe George Makovski (ex - Cesky Telecom), Joerg Zeddis (ex - Deutsche Telekom, Slovak Telecom), Efthimios Papapostolou (ex Vodafone, Cosmote), Fotis Karonis (ex - Cap Gemini, Cegelec - Alcatel) si Anca Georgescu Aladgem (ex - Coca - Cola).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO